WTA
"Μετωπική" Svitolina με ομοσπονδία

 
"Μετωπική" Svitolina με ομοσπονδία
tennisnews team Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 - 17:47

Η Elina Svitolina και η ομοσπονδία τένις της Ουκρανίας βρίσκονται σε σύγκρουση, καθώς ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κατηγόρησε την κορυφαία παίκτρια της χώρας για την απόφασή της να μην αγωνιστεί στο Fed Cup, ενώ η Svitolina πέρασε στην αντεπίθεση. Αμφίβολη παραμένει η παρουσία της Ουκρανής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η Svitolina δέχτηκε επικριτικά σχόλια από τον πρόεδρο της ουκρανικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, μετά από την απουσία της από τα παιχνίδια της ομάδας του Fed Cup.

"Η προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή είναι πως ο ατζέντης της είναι πίσω απ' αυτό, διαφωνεί με το να αγωνίζεται για την Εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Πιστεύω πως το να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου, θα έπρεπε να είναι τιμή για κάθε αθλητή", δήλωσε στο btu.org.ua ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας (FTU).

Η Svitolina απάντησε στις δηλώσεις του και ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί, πως τα λόγια του προέδρου μπορεί και να προκαλέσουν την αποχή της από το επόμενο Fed Cup, στο οποίο είχε σκοπό να συμμετέχει.

"Σχεδιάζω να είμαι στο Τόκιο και για να το κάνω θα πρέπει να παίξω σε ένα ακόμα αγώνα στο Fed Cup. Αλλά αν η FTU δε χρειάζεται τη βοήθειά μου, υπάρχει κι άλλος τρόπος να παίξω στους Ολυμπιακούς, ίσως μέσα από κάποιο προκριματικό τουρνουά. Παραμένω μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο", δήλωσε η 25χρονη Ουκρανή, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη.

"Πάντα είμαι έτοιμη να παίξω για την Εθνική ομάδα, αλλά είναι δύσκολο να το κάνω όταν έχω δυσκολίες με τραυματισμούς. Είναι πολλοί οι αγώνες και δεν μπορώ να ρισκάρω κάτι τέτοιο. Για πολλά χρόνια έπαιζα για την Ουκρανία και, ειλικρινά, δεν ξέρω ακριβώς γιατί έγινε αυτή η επίθεση. Από την πλευρά της ομοσπονδίας, δε νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που έκανε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots