WTA
Νέα πρωταθλήτρια στο WTA Finals η Barty (vids)

 
Νέα πρωταθλήτρια στο WTA Finals η Barty (vids)
Νέα πρωταθλήτρια στο WTA Finals η Barty (vids)
tennisnews team Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 - 15:41

Η χρονιά δε θα μπορούσε να είχε καλύτερο τέλος για την Ashleigh Barty, που εκτός από το Year-end No.1 κατέκτησε και το πολύ σπουδαίο WTA Finals, στην πρώτη της παρουσία στο θεσμό!

Η 23χρονη Αυστραλή, η οποία αυτό το καλοκαίρι κατέκτησε το πρώτο της major στο Roland Garros και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την παραμυθένια σεζόν της, καθώς έγινε η νέα πρωταθλήτρια του WTA Finals.

Στην πρώτη της παρουσία στο θεσμό, η Barty κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου σήμερα επικράτησε της περσινής πρωταθλήτριας, Elina Svitolina, με 6-4, 6-3. Έγινε έτσι η νέα "Βασίλισσα" του WTA Finals, που φέτος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη Shenzhen της Κίνας.

H Barty άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη στο τέλος του 1ου σετ, όταν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στάθηκε "όρθια", σώζοντας break point για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 5-4, έπειτα από ένα game με αρκετές ισοπαλίες. Στο αμέσως επόμενο, η Αυστραλή έκανε το μεγάλο break, χάρη στο οποίο κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ έγιναν 5 break, με την Barty να κάνει ένα περισσότερο. Αρχικά η Svitolina προηγήθηκε με 2-1, όμως η Αυστραλή έκανε 2 συνεχόμενα break και βρέθηκε μπροστά με 4-2. Η Svitolina πάλεψε, έκανε το break back για το 4-3, όμως η Barty ανταποκρίθηκε με νέο break, για να περάσει μπροστά με 5-3 και με love service game να "κλειδώσει" την πολύ σπουδαία νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της κέρδισε την Svitolina η Barty, στην 6η τους συνάντηση. Ήταν όμως και η πιο σημαντική που έδωσαν ποτέ τους, αφού όλες οι υπόλοιπες ήταν σε πρώτους γύρους.

Η καταπληκτική χρονιά της Barty κλείνει με τον 7ο τίτλο στην καριέρα της και 4ο στο 2019, μετά από το Mαϊάμι, το Roland Garros και το Μπέρμιγχαμ. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 7-5 νίκες, ενώ θα ανοίξει τη διαφορά της από το Νο.2 και την Karolina Pliskova στους 1.911 βαθμούς!

Επιπλέον, η Barty έγραψε και ιστορία στο άθλημα, καθώς κέρδισε το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ σε κάποιον αθλητή του τένις, άνδρα ή γυναίκα, λαμβάνοντας το εξωπραγματικό ποσό των 4,42 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Svitolina είχε την ευκαιρία να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό (4,725 εκ. δολ.), γιατί ήταν αήττητη έως σήμερα στο τουρνουά, δεν τα κατάφερε ωστόσο και γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 10 διαδοχικές νίκες στο WTA Finals.

Παρόλα αυτά και η Ουκρανή θα κερδίσει ένα υπέρογκο ποσό, επίσης ρεκόρ για φιναλίστ διοργάνωσης, των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots