WTA
Κορυφαία για το 2019 η Barty

 
Κορυφαία για το 2019 η Barty
Κορυφαία για το 2019 η Barty
tennisnews team Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 - 17:53

H Ashleigh Barty αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια για το 2019, μετά από την καταπληκτική χρονιά που έκανε, από την WTA. Βραβεία κέρδισαν επίσης οι Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Belinda Bencic και Kiki Bertens.

Η Barty είχε με διαφορά την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, κερδίζοντας τους 4 από τους 6 τελικούς που έφτασε, μεταξύ των οποίων ήταν και οι τελικοί στο WTA Finals και στο Roland Garros, όπου κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam της τίτλο.

Όχι μόνο κατάφερε να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτό το καλοκαίρι - για πρώτη φορά στην καριέρα της - αλλά φρόντισε να εξασφαλίσει και το Year-end No.1. Ήταν η πρώτη εκπρόσωπος της Αυστραλίας από το μακρινό 1976 και την Evonne Goolagong Cawley, που έφτασε στην κορυφή της WTA.

Κορυφαία ομάδα για το 2019 στο WTA Tour, αναδείχθηκε η ομάδα των Timea Babos και Kristina Mladenovic, που κατέκτησαν δυο συνεχόμενους τίτλους στο Istanbul Cup και στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι, ενώ στο τέλος της σεζόν υπερασπίστηκαν και τον "θρόνο" τους στο WTA Finals.

H πιο βελτιωμένη παίκτρια του 2019 ήταν η Sofia Kenin, που από το Νο.48 που τερμάτισε το 2018, κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Νο.12 του κόσμου αυτή τη χρονιά και να τερματίσει στο Νο.14.

Το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης της χρονιάς το κατέκτησε η 19χρονη Bianca Andreescu, η οποία είχε ακόμα πιο ραγδαία και εντυπωσιακή άνοδο. Η νεαρή Καναδή έκανε το ντεμπούτο της στο Top 100 αυτή τη χρονιά και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μπει στο Top 5, κερδίζοντας 173 θέσεις σε σχέση με πέρσι! Κέρδισε τους 3 πρώτους τίτλους της αυτή τη χρονιά, το Indian Wells, το Rogers Cup και το US Open, με αποτέλεσμα να προκριθεί και στο πρώτο της WTA Finals. 

Το βραβείο "Comeback Player of the Year" το κέρδισε η Belinda Bencic, που μετά από τις δύσκολες σεζόν που είχε εξαιτίας του τραυματισμού της αλλά και προσωπικών προβλημάτων, κατάφερε αυτή τη χρονιά να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και στο Top 10.

Τέλος, στις νικήτριες των WTA Awards ήταν και η Kiki Bertens, που βραβεύτηκε για τη δουλειά που έκανε εκτός γηπέδου, για την προώθηση του γυναικείου τένις στο φίλαθλο κοινό, στα media, στις τοπικές κοινότητες και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

WTA Player of the Year: Ashleigh Barty

WTA Doubles Team of the Year: Timea Babos / Kristina Mladenovic

WTA Most Improved Player of the Year: Sofia Kenin

WTA Newcomer of the Year: Bianca Andreescu

WTA Comeback Player of the Year: Belinda Bencic

WTA Jerry Diamond ACES Award: Kiki Bertens

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots