WTA
Η Barty θα δωρίσει όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους

 
Η Barty θα δωρίσει όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους
Η Barty θα δωρίσει όλο το έπαθλο στους πυρόπληκτους
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 - 18:04

Σε μια αρκετά γενναιόδωρη πράξη, η Ashleigh Barty ανακοίνωσε πως θα διαθέσει ολόκληρο το έπαθλο που θα κερδίσει στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, στους πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών της Αυστραλίας. Σημαντικές δωρεές ανακοίνωσαν και οι Maria Sharapova και Simona Halep. 

Η Barty, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή και ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στο Brisbane International την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ακόμα και αν κερδίσει το μέγιστο έπαθλο, που είναι 266.000 δολάρια, θα το δωρίσει στον έρανο για τους πυροπαθείς της Αυστραλίας.

"Αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούμε", δήλωσε η Barty, που έχει προκριθεί με bye στον 2ο γύρο του Brisbane International, επομένως το μικρότερο χρηματικό έπαθλο που διεκδικεί, είναι 22.050 δολάρια.

Εκτιμάται πως 480 εκατομμύρια ζώα έχουν πεθάνει από τις πυρκαγιές, ενώ τις ζωές τους έχουν χάσει από τον Σεπτέμβριο 24 άνθρωποι, ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.200 σπίτια!

Εκτός από την Barty, δυο ακόμα πολύ γνωστές τενίστριες που θα αγωνιστούν στο Μπρίσμπεϊν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν πως θα ενισχύσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την Αυστραλία.

H Maria Sharapova θα δωρίσει το επίσης γενναιόδωρο ποσό των 25 χιλιάδων δολαρίων, ενώ κάλεσε τον φίλο της και κάτοχο 16 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic, να κάνει το ίδιο, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει ένα κύμα δωρεών, με το hashtag "#letsallcometogether".

H Simona Halep από τη μεριά της ανακοίνωσε πως θα συγκεντρώνει 200 δολάρια για κάθε φορά που θα κάνει τον προπονητή της, Darren Cahill, να περνάει δύσκολα στο box της, εξηγώντας αστειευόμενη πως έτσι θα συγκεντρώσει πολύ μεγαλύτερο ποσό, απ' ότι αν έβαζε 200 δολάρια για κάθε άσο.

Θυμίζουμε πως ο Νικ Κύργιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη μεγάλη πρωτοβουλία της τενιστικής κοινότητας, ανακοινώνοντας πως σε κάθε άσο που θα πετυχαίνει σε όλα τα τουρνουά της Αυστραλίας φέτος, θα δίνει και 200 δολάρια για τους πυρόπληκτους. Τον ακολούθησαν πάρα πολλοί παίκτες και παίκτριες με την ίδια λογική, ενώ η Tennis Australia ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια, καθώς ανακοίνωσε πως για κάθε άσο που σημειώνεται γενικά αυτή την εβδομάδα στο ATP Cup, θα συγκεντρώνει 100 δολάρια. Το ποσό της Tennis Australia θα είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια, αφού ήδη έχει ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια, με 7 μέρες να απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το ATP Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots