WTA
Πρωταθλήτρια η Barty στην Αδελαΐδα (vids)

 
Πρωταθλήτρια η Barty στην Αδελαΐδα (vids)
Πρωταθλήτρια η Barty στην Αδελαΐδα (vids)
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 17:38

H Ashleigh Barty κέρδισε με 2-0 σετ την Dayana Yastremska στον τελικό του Adelaide International και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Αδελαΐδα, κερδίζοντας τον πρώτο της τίτλο στην πατρίδα της.

Στον τελικό του Adelaide International, η Barty επικράτησε της Yastremska με 6-2, 7-5 και μετά από 1 ώρα και 26 λεπτά ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας τον πρώτο της WTA τίτλο σε τουρνουά της Αυστραλίας.

Η Barty είχε αγωνιστεί σε δυο τελικούς στην πατρίδα της στο παρελθόν, στο Σίδνεϊ το 2018 και το 2019, όπου έχασε από τις Angelique Kerber και Petra Kvitova αντίστοιχα. Η 3η φορά που συμμετείχε σε τελικό μπροστά στους συμπατριώτες της ήταν και η "φαρμακερή", κάνοντας το καλύτερο δυνατό τελείωμα στην Αδελαΐδα, πριν πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open.

Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος καριέρας για την 23χρονη Barty, που εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς σε 8-5 νίκες, κερδίζοντας τον 7ο στους 9 τελευταίους που έχει δώσει.

Στο αγωνιστικό μέρος του τελικού, η Barty ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και αξιοποίησε τα 4 από τα 11 break point που δημιούργησε, ενώ υπέστη μόνο μια φορά break σε ολόκληρο το ματς.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games του τελικού και προηγήθηκε με 6-2, 2-0. Η Yastremska, η οποία αγωνίστηκε για 4η φορά στην καριέρα της σε τελικό (3-1 νίκες), προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση και πήρε τα 3 επόμενα games.

Η 18χρονη Ουκρανή προηγήθηκε χωρίς break με 4-3 και με 5-4 στο 2ο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Barty, που πήρε το break στο 11ο game και κερδίζοντας συνολικά τους 10 τελευταίους πόντους του τουρνουά, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots