WTA
Ανατροπή για Osaka, εκτός Svitolina και Andreescu (vids)

 
Ανατροπή για Osaka, εκτός Svitolina και Andreescu (vids)
© Western & Southern Open
tn team Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 - 21:44

Η Naomi Osaka επέστρεψε από σετ και break πίσω για να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Coco Gauff στην πρεμιέρα της στο Σινσινάτι, ενώ πρόωρα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση οι Elina Svitolina και Bianca Andreescu.

Η Osaka βρέθηκε με σετ και break πίσω απέναντι στην πολύ ταλαντούχα Gauff, όμως ανέτρεψε την κατάσταση και στο τέλος πανηγύρισε μια σημαντική νίκη με 4-6, 6-3, 6-4, που την έβαλε στις "16" καλύτερες του Western & Southern Open.

Η Osaka είχε ευκαιρίες για γρήγορο break στο ματς, δεν τις εκμεταλλεύτηκε όμως και δεν μπόρεσε να "σπάσει" το σερβίς της 17χρονης Αμερικανίδας σε ολόκληρο το σετ. Αντίθετα, η Gauff έκανε ένα break στο πολύ κρίσιμο 9ο game (5-4) και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα έκανε ξανά πρώτη το break και προηγήθηκε με 2-1, αλλά η Osaka αυτή τη φορά απάντησε αμέσως, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Λίγο αργότερα η Gauff επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 3-3, όμως η Osaka βρήκε τελικά ένα ακόμα break στο 8ο game, που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για το 6-3 στη συνέχεια.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, η 23χρονη Γιαπωνέζα, Νο.2 στο ταμπλό, έχασε μόλις έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς (20/21) και ένα break που έκανε από το πρώτο game, στάθηκε αρκετό για να της εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στον 3ο γύρο του Western & Southern Open η Osaka θα αντιμετωπίσει την Jil Teichmann, που κέρδισε την Bernarda Pera με 6-1, 6-4.

Στις "16" καλύτερες προκρίθηκε και η Angelique Kerber, η οποία μετά την εντυπωσιακή της νίκη επί της Μαρία Σάκκαρη με 6-2, 6-2 στην πρεμιέρα της, κέρδισε σήμερα και τη Νο.4 του ταμπλό, Elina Svitolina, με 5-7, 6-2, 6-4.

Εκτός έμεινε και η Bianca Andreescu, No.7 στο ταμπλό, που ηττήθηκε από την Karolina Muchova με 6-4, 6-2. Η Petra Kvitova κέρδισε τη Veronika Kudermetova με 6-2, 6-4, ενώ η Elena Rybakina άφησε εκτός την Elise Mertens, της οποίας επικράτησε με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots