WTA
Osaka: "Ποτέ δεν ήθελα να αλλάξω την προσωπικότητά μου"

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Djeneba Aduayom / Women's Health
tn team Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 - 16:57

Σε συνέντευξη της για το περιοδικό Women's Health, η Naomi Osaka είπε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να αλλάξει τον εαυτό της για να δίνει διπλωματικές απαντήσεις στις συνεντεύξεις, όπως ποτέ δεν ένιωθε άνετα με την έκθεση.  

"Ποτέ δεν ήθελα να κάνω κάποια ειδική εκπαίδευση για να διαχειρίζομαι τα media. Επειδή δεν ήθελα να αλλάξω την προσωπικότητά μου και να δίνω μια τυποποιημένη απάντηση που δεν την πίστευα. Ναι, μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν διαφορετική την προσωπικότητά μου, όπως και τη μικτή καταγωγή μου, όμως εγώ θεωρώ ότι αυτά με κάνουν μοναδική", είπε η Osaka, η οποία γεννήθηκε στην Ιαπωνία από Γιαπωνέζα μητέρα και πατέρα από την Αϊτή, ενώ ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ηλικία των τριών ετών.

Η προσωπικότητα αυτή της Osaka, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες της στα γήπεδα, είναι αυτή όμως που την έχει φέρει και στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο για εκείνη, αφού ανέκαθεν ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων.

"Μεγαλώνοντας με την ταμπέλα της 'ήσυχης', μπήκα σε ένα κουτί και, ακόμα χειρότερα, με έκανε να βγω στην απ' έξω, ενώ το μόνο που ήθελα είναι να είμαι μέσα σε όλο αυτό. Αλλά τώρα προσπαθώ να το αγκαλιάσω και να το κάνω δικό μου."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Women's Health (@womenshealthmag)

Η Osaka πάντως φρόντισε να μιλήσει για την ψυχική υγεία, την πεποίθησή της πως οι συνεντεύξεις Τύπου πρέπει να αλλάξουν μορφή και να βγει για μια ακόμα φορά μπροστά: "Ελπίζω πως μπόρεσα να βοηθήσω μερικούς ανθρώπους, να δουν πως ακόμα και εμείς οι αθλητές είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Και όλοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη ζωή μας."

Για να δημιουργηθεί αυτή η ομολογουμένως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, βοήθησε και η διαπαιδαγώγηση που είχε από τους γονείς της: "Όταν βλέπεις τους γονείς σου να κάνουν διάφορες δουλειές, να σε πηγαίνουν στις προπονήσεις και στα τουρνουά και να εγκαταλείπουν πραγματικά τα δικά τους όνειρα και τη διασκέδαση για εσένα, είναι κάτι που σε κάνει πολύ ταπεινό."

Σημαντικό ρόλο στη ζωή της Osaka παίζει και η μουσική, που πάντα ακούει πριν από τους αγώνες της: "Η μουσική με ηρεμεί, απομονώνει το θόρυβο που δεν βοηθάει το παιχνίδι μου. Η μουσική με εμπνέει και με αναζωογονεί", είπε η Osaka, η οποία αποκάλυψε πως μεταξύ άλλων λατρεύει τις Beyonce, Rihanna και Saweetie.

Κάτι άλλο που αναζωογονεί και βοηθάει την ψυχολογία της Osaka, είναι το φιλανθρωπικό της έργο. Πρόσφατα μάλιστα, αποφάσισε να δωρίσει όλα τα χρήματα που κέρδισε στο Σινσινάτι στους σεισμοπαθείς της Αϊτής: "Η σκέψη ότι μια πράξη μου μπορεί να αλλάξει μια ζωή, είναι πολύ δυνατή για μένα. Απ' όλα αυτά που κάνω, διαπιστώνω πως όταν κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω τους άλλους, είναι το πιο ικανοποιητικό πράγμα στον κόσμο."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Women's Health (@womenshealthmag)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots