WTA
Πρωταθλήτρια η Tauson στο Λουξεμβούργο (vid)

 
Clara Tauson
Clara Tauson Φωτογραφία: BGL Luxembourg Open
tn team Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:29

Μετά τη Marketa Vondrousova, η 18χρονη Clara Tauson κέρδισε και τη Jelena Ostapenko, για να κατακτήσει τον τίτλο στο BGL Luxembourg Open.

Τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της και στη φετινή σεζόν κατέκτησε η 18χρονη Clara Tauson, η οποία κέρδισε στον σημερινό τελικό του BGL Luxembourg Open την Jelena Ostapenko, με 6-3, 4-6, 6-4.

Μια φανταστική χρονιά διανύει η νεαρή Tauson, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας στη Λυών, κερδίζοντας στο τοπικό 250άρι τη Viktorija Golubic.

Τον περασμένο μήνα, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο 125άρι του Σικάγο, όπου κέρδισε στον τελικό την πρωταθλήτρια του US Open, Emma Raducanu.

Στον σημερινό τελικό, η Tauson κυριάρχησε στο 1ο σετ, δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της και "έσπασε" το σερβίς της Ostapenko δυο φορές, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 2ο σετ η Tauson είχε και πάλι την ευκαιρία να κάνει πρώτη το break, αλλά η Λετονή έσβησε το break point, ισοφάρισε σε 2-2 και λίγο αργότερα έφτασε και στο πρώτο της break στο ματς, για να περάσει μπροστά με 4-3. Το break αυτό ήταν αρκετό για να την οδηγήσει και στην κατάκτηση του σετ, για το οποίο σέρβιρε επιτυχώς στο 10ο game (6-4).

Πιο αμφίρροπο από τα πρώτα δυο ήταν το αποφασιστικό σετ, στο οποίο η Ostapenko έκανε πρώτη break και προηγήθηκε με 2-1. Η Tauson όμως έκανε αμέσως το break back, ισοφάρισε σε 2-2 και στο επόμενο game έσβησε 2 break points για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 3-2.

Από εκεί και πέρα οι δυο παίκτριες κρατούσαν τα σερβίς τους, μέχρι η Ostapenko να βρεθεί πρώτη σε θέση πίεσης, όταν έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς. Η Tauson έφτασε σε τριπλό championship point στο 4-5, 0-40 και εκμεταλλεύτηκε τη 2η ευκαιρία της για να "κλειδώσει" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 3 λεπτά αγώνα.

H 18χρονη Tauson, η οποία έβγαλε αυτή την εβδομάδα από το 250άρι του Λουξεμβούργου τη Νο.4 του ταμπλό Ekaterina Alexandrova, τη Νο.5 του ταμπλό Vondrousova και τη Νο.3 Ostapenko, αναμένεται να κερδίσει άλλες 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβεί στο Νο.52 αύριο. Θα βελτιώσει το προηγούμενο career high της που είναι και η σημερινή της θέση, το Νο.70.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots