WTA
Άνετη Μαρία και πρώτο βήμα για 10άδα (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mike Lawrence / USTA
tennisnews team Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:27

Διατηρώντας το πολύ υψηλό της επίπεδο από το US Open, η Μαρία Σάκκαρη κυριάρχησε στο γήπεδο και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Jelena Ostapenko, για να μπει στα προημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open και να κάνει το πρώτο βήμα για μια ιστορική είσοδο στο Top 10!

Μόλις 6 games σε μια δύσκολη πρεμιέρα απώλεσε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε τη Jelena Ostapenko με 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά και εξασφάλισε την είσοδό της στην προημιτελική φάση του J&T Banka Ostrava Open.

Ήταν ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση από τη γραμμή του σερβίς για τη Μαρία, που έβγαλε 4 άσους, συνολικά έφτασε τους 19 winners και έκανε μόλις 10 αβίαστα λάθη, χωρίς να κινδυνέψει με break point. Επιπλέον, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Οstapenko, αξιοποιώντας τα 3 από τα 6 break points που είχε συνολικά, ενώ στα περισσότερα games της Λετονής ήταν απειλητική, με συνολικό απολογισμό 67 κερδισμένους πόντους, έναντι 43 της Ostapenko!

Στο 1ο σετ η Μαρία είχε ευκαιρίες για να κάνει το break στο 3ο και στο 5ο game, αλλά η Ostapenko στάθηκε στο ύψος της και υπερασπίστηκε το σερβίς της και στις δυο περιπτώσεις. Τελικά το break ήρθε για την 26χρονη Ελληνίδα στο 7ο game, για να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στον αγώνα, με 4-3. Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες, συνέχισε να κρατάει το σερβίς της η Μαρία, φτάνοντας στην κατάκτηση του 1ου σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήρθαν ακόμα πιο εύκολα για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έκανε συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 4-0. Το μόνο που κατάφερε η Ostapenko ήταν να μειώσει σε 4-1 και αργότερα σε 5-2, πριν η Μαρία "σφραγίσει" τη νίκη της στο 8ο game, έπειτα από 83 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 32η νίκη για φέτος για τη Σάκκαρη (32-15), που έχει ξεπεράσει από το US Open το καλύτερο ρεκόρ της καριέρας της, που ήταν οι 29 νίκες που είχε πετύχει το 2019.

Ημιφιναλίστ πέρσι στην Οστράβα, η Μαρία θα περιμένει την αναμέτρηση της Anastasia Pavlyuchenkova με την Tereza Martincova για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open.

Αν κερδίσει και τον αυριανό της αγώνα, θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον μεγάλο στόχο του Top 10, στον οποίο μπορεί να φτάσει υπό προϋποθέσεις ακόμα και με την είσοδο στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots