WTA
Στον τελικό της Μόσχας η ασταμάτητη Kontaveit (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © VTB Kremlin Cup
tn team Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 - 13:51

H Anett Kontaveit συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις της και απέκλεισε τη Marketa Vondrousova με 2-0 σετ, για να μπει στον τελικό του VTB Kremlin Cup της Μόσχας.

Η Kontaveit έκανε ακόμα ένα φανταστικό παιχνίδι, για να επιβληθεί της Vondrousova με 6-3, 6-4, στην πρώτη της νίκη επί της Τσέχας, στην 3η τους συνάντηση.

Η Kontaveit, πρωταθλήτρια πριν λίγες εβδομάδες στην Οστράβα, έχει πλέον 20 νίκες στις 22 τελευταίες της αναμετρήσεις στο tour και έχει μπει και στο παιχνίδι της πρόκρισης για το WTA Finals, αλλά θα χρειαστεί να κερδίσει τον τίτλο αύριο για να συνεχίσει να έχει μαθηματικές ελπίδες.

Aν και έχασε το πρώτο game με break, η Kontaveit κέρδισε τα 5 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ του ημιτελικού. Στη συνέχεια η Vondrousova κατάφερε να μειώσει σε 5-3, σβήνοντας και 2 set points, ενώ είχε διπλό break point για να μειώσει περισσότερο σε 5-4. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, η Kontaveit βρήκε και πάλι κάποια πρώτα σερβίς και κατάφερε να μείνει στο game και να το κλείσει, για να πάρει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η Kontaveit προηγήθηκε ξανά με double break, κάνοντας δυο διαδοχικά break για να μετατρέψει το 1-2 σε 5-2. Η Vondrousova πάλεψε ξανά, μείωσε σε 5-4 και έσωσε 2 match points στο 9ο game, αλλά τελικά η Kontaveit ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 10ο game, κρατώντας εύκολα αυτή τη φορά το σερβίς της.

H Kontaveit προκρίθηκε στον 11ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της. Για φέτος είναι ο 5ος τελικός της, έχοντας κερδίσει τους δυο πιο πρόσφατους, στο Κλίβελαντ και στην Οστράβα.

Θα αντιμετωπίσει αύριο την Ekaterina Alexandrova, που κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά και προκρίθηκε άκοπα στον τελικό, αφού η Μαρία Σάκκαρη δεν ένιωθε καλά και εγκατέλειψε μετά από μόλις λίγα λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots