WTA
Πρωταθλήτρια στο Σίδνεϊ η Badosa (vid)

 
Πρωταθλήτρια στο Σίδνεϊ η Badosa (vid)
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 15:45

Μετά από έναν τρομερό τελικό, η Paula Badosa κέρδισε την Barbora Krejcikova στο tie-break του 3ου σετ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Σίδνεϊ.

Όπως ολοκληρώθηκε η προηγούμενη χρονιά, με έναν μεγάλο τίτλο στο Indian Wells και την πρώτη παρουσία στο WTA Finals, φαίνεται πως ξεκινάει και η νέα σεζόν για την Paula Badosa, που κέρδισε από πολύ νωρίς έναν τίτλο, στο 500άρι του Σίδνεϊ.

Στον σημερινό τελικό του Sydney Tennis Classic, η 24χρονη Ισπανίδα έκαμψε την αντίσταση της Krejcikova με 6-3, 4-6, 7-6 (4), μετά από 2,5 ώρες μάχης.

Η Badosa βρέθηκε 2 games μακριά από τη νίκη, όταν προηγήθηκε με 6-3, 4-3. Δεν κατάφερε ωστόσο να τελειώσει το παιχνίδι, με την πολύ μαχητική Krejcikova να παίρνει τα 3 επόμενα games και να στέλνει τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί κορυφώθηκε η μάχη των δυο τενιστριών, με την Ισπανίδα να προηγείται ξανά πρώτη με 2-0 και την Τσέχα να την ισοφαρίζει αμέσως σε 2-2. Στη συνέχεια πήγαν χέρι-χέρι έως και το tie-break, όπου η Badosa πήρε ένα προβάδισμα με 5-2 και διατηρήθηκε μπροστά, για να το κατακτήσει με 7-4.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την Krejcikova ήταν ο δεύτερος σερί αγώνας που κρίθηκε σε tie-break 3ου σετ, αφού χθες κέρδισε σε έναν ημιτελικό με συγκλονιστικό φινάλε την Anett Kontaveit, με 0-6, 6-4, 7-6 (12), σβήνοντας 7 match points συνολικά!

Η Badosa κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας της, παραμένοντας αήττητη σε τελικούς (3-0). Είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο της στο Βελιγράδι τον περασμένο Μάιο, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Indian Wells.

Αναμένεται να κερδίσει 3 θέσεις και να ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.6 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα η Ισπανίδα, ενώ η Krejcikova θα παραμείνει στο Νο.4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots