WTA
Με Kontaveit στον τελικό η Σάκκαρη (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Formula TX
tn team Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 17:52

H Anett Kontaveit, η οποία μετράει 19 διαδοχικές νίκες σε indoor διοργανώσεις, θα βρεθεί απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη και στον αυριανό τελικό του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Μόλις 71 λεπτά χρειάστηκε η Anett Kontaveit για να επιβληθεί της Jelena Ostapenko με 6-3, 6-4 στον δεύτερο ημιτελικό του St. Petersburg Ladies' Trophy και να μπει στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης, όπου την περίμενε η Μαρία Σάκκαρη.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα η 26χρονη Ελληνίδα είχε χρειαστεί περισσότερο από 3 ώρες για να κάμψει την αντίσταση της Irina-Camelia Begu, σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό.

Η Kontaveit έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες σε indoor διοργανώσεις και θα διεκδικήσει τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της, μετά από το 500άρι της Οστράβας τον περασμένο Σεπτέμβριο, το 500άρι της Μόσχας τον Οκτώβριο και το 250άρι του Κλουζ τον Οκτώβριο.

Θυμίζουμε πως σε έναν απ' αυτούς τους τελικούς, τον τελευταίο της Μαρίας, στην Οστράβα, είχε κερδίσει την Ελληνίδα τενίστρια με 6-2, 7-5. Την είχε κερδίσει και στην τελευταία τους συνάντηση, στα ημιτελικά του WTA Finals, με 6-1, 3-6, 6-3 - έχει κερδίσει δηλαδή τις 2 τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Σάκκαρη, συνολικά ωστόσο δεν προηγείται καμιά σ' αυτό το rivalry, καθώς οι δυο παίκτριες έχουν από 6 νίκες.

Για την Kontaveit αυτός θα είναι ο 13oς τελικός καριέρας και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της (5-7 σε τελικούς), 5ο από τον Αύγουστο του 2021, απ' όταν και διανύει αναμφίβολα την καλύτερη περίοδο της καριέρας της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όποια κερδίσει τον αυριανό τελικό (15:30GR, NovaSports 6HD), θα ανεβεί την επόμενη εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η ηττημένη θα βρεθεί στο Νο.8. Αυτή τη στιγμή η Σάκκαρη είναι στο Νο.7 και στο Νο.1 του ταμπλό και η Kontaveit στο Νο.9 και στο Νο.2 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots