WTA
Ήττα για την Παπαμιχαήλ στο WTA τουρνουά της Γουαδαλαχάρα

 
Ήττα για την Παπαμιχαήλ στο WTA τουρνουά της Γουαδαλαχάρα
tn team Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 - 9:34

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ συμμετείχε στο προκριματικό ταμπλό του τουρνουά της WTA που διεξάγεται στη Γουαδαλαχάρα, μετά όμως από "σύγκρουση" με τη Σλοβάκα Viktoria Kuzmova, No.141 στην παγκόσμια κατάταξη, υπέστη την ήττα και έμεινε εκτός συνέχειας.

Η 29χρονη Ελληνίδα έκανε την προσπάθειά της σε ένα κλειστό παιχνίδι με την Kuzmova, στο τέλος όμως ηττήθηκε με 6-4, 6-3 και αποχαιρέτησε τις ελπίδες της για να βρεθεί για 2η φορά φέτος σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ η Παπαμιχαήλ έμεινε πίσω με 3-1, αλλά μείωσε σε 3-2, 0-40 και είχε τριπλό break point για να επανέλθει στο σετ. Η Kuzmova κράτησε το σερβίς της σ' αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο για το σετ και έφτασε στο 4-2. Αργότερα η Ελληνίδα παίκτρια ήταν εκείνη που έσβησε ευκαιρίες, για να αποτρέψει το double break και να μειώσει σε 4-3.

Είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία για να επιστρέψει στο σετ η Δέσποινα, η οποία είχε διπλό break point στο 4-3, 15-40, ούτε τότε όμως "έσπασε" το σερβίς της Σλοβάκας, που έφτασε στο 5-3. Πιο εύκολα, με love service game, έκανε το 6-4 και έκλεισε το 1ο σετ η Kuzmova.

Στο 2ο σετ η 23χρονη Σλοβάκα, η οποία έχει φτάσει και στο Νο.43 της παγκόσμιας κατάταξης, "ξέφυγε" με 5-1. Η Παπαμιχαήλ έδωσε τεράστια μάχη για να μείνει στο ματς, έσβησε 2 match points για το 6-1 και ακόμα 2 για το 6-2, για να μειώσει τελικά σε 5-3, όμως στο 9ο game, όπου επίσης δόθηκε μάχη, η Kuzmova κατάφερε να κάνει το break και στο 5ο της match point συνολικά στο παιχνίδι να διαμορφώσει το τελικό 6-4, 6-3.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Abierto Zapopan, η Kuzmova θα αντιμετωπίσει την Μεξικανή Fernanda Contreras, που κέρδισε την Κινέζα Yuan Yue με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots