WTA
Ασταμάτητη και στην Ντόχα η Kontaveit (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 17:22

Η Anett Kontaveit επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko με 2-0 σετ, σταμάτησε ένα σερί 9 διαδοχικών νικών της Λετονής και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Δυο από τις πιο φορμαρισμένες τενίστριες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, οι Anett Kontaveit και Jelena Ostapenko, κοντραρίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό της Ντόχα, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη με 6-1, 6-4 και να προκρίνεται στον τελικό του Qatar Open.

Η Kontaveit θα διεκδικήσει το 2ο διαδοχικό τρόπαιό της, δυο εβδομάδες μετά τον θρίαμβό της στην Αγία Πετρούπολη. Επίσης θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της καριέρας της, έχοντας κερδίσει τους 5 από τους 6 προηγούμενους μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Μόλις για 2η φορά θα είναι σε έναν τόσο μεγάλο τελικό η 26χρονη Εσθονή, η οποία ήταν φιναλίστ και στο Premier 5 της Γουχάν το 2018, ενώ ήταν φιναλίστ και στο WTA Finals του περασμένου Νοεμβρίου. Επομένως, απέχει μια νίκη και από τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Σε μια παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η Ostapenko, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει το 500άρι στο Ντουμπάι και αυτές τις δυο εβδομάδες είχε 9 διαδοχικές νίκες στα τουρνουά της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα ωστόσο δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι η Ostapenko, με την Kontaveit να το εκμεταλλεύεται αυτό και με ένα εκπληκτικό 1ο σετ να φτάνει στο 6-1 μέσα σε 25 λεπτά. Ξεκίνησε εξίσου δυνατά και το 2ο σετ η Kontaveit, που προηγήθηκε με double break στο 3-0. Κέρδισε δηλαδή τα 9 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης.

Η Ostapenko πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να μειώσει σε 3-2, μένοντας κοντά στην Kontaveit για όλο το υπόλοιπο σετ. Η Εσθονή άντεξε όμως, διατήρησε τη διαφορά του ενός break και στο 10ο game έσβησε 2 break points, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 68 λεπτά παιχνιδιού.

Στον δεύτερο ημιτελικό, από τον οποίο θα προκύψει η τελευταία αντίπαλη της Kontaveit στην Ντόχα, θα αναμετρηθούν η Μαρία Σάκκαρη και η Iga Swiatek. Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη, η οποία προηγείται με 3-0 νίκες της Πολωνής στο head-to-head, ήταν η αντίπαλη της Kontaveit και στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης πριν 2 εβδομάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots