WTA
Pavlyuchenkova: "Είμαι ενάντια στον πόλεμο και τη βία και δεν φοβάμαι να το πω"

 
Pavlyuchenkova: "Είμαι ενάντια στον πόλεμο και τη βία και δεν φοβάμαι να το πω"
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 14:31

H κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια, Anastasia Pavlyuchenkova, τάχθηκε και εκείνη κατά του πολέμου που έχει κηρύξει η πατρίδα της στην Ουκρανία, δηλώνοντας φοβισμένη με την όλη κατάσταση, αλλά όχι αρκετά φοβισμένη για να εκφράσει τις απόψεις της.

"Παίζω τένις απ' όταν ήμουν μικρό παιδί και εκπροσωπώ τη Ρωσία σε όλη μου τη ζωή. Αυτό είναι το σπίτι μου και αυτή είναι η πατρίδα μου. Αλλά τώρα είμαι πολύ φοβισμένη, όπως και οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Αλλά δεν φοβάμαι να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Είμαι ενάντια στον πόλεμο και στη βία", έγραψε η Pavlyuchenkova στη δημοσίευση που έκανε στα social media.

"Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να δικαιολογούν τη βία. Αυτό στερεί το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαι μπερδεμένη και δεν γνωρίζω πως μπορώ να βοηθήσω με αυτή την κατάσταση. Είμαι μόνο μια αθλήτρια που παίζει τένις. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν έχω εμπειρία σε αυτούς τους χώρους. Μπορώ μόνο να εκφράσω δημόσια τη διαφωνία μου με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και είμαι ανοιχτή στο να συζητήσω γι' αυτή. Σταματήστε τη βία, σταματήστε τον πόλεμο", κατέληξε η 30χρονη Ρωσίδα, Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Ρωσία έχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα τένις και πολλούς αθλητές και αθλήτριες στο top επίπεδο, που έως τώρα εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον τη διαφωνία τους σε αυτόν τον πόλεμο.

Είχε ξεκινήσει ο Andrey Rublev με κάποια stories ανήμερα της πρώτης ημέρας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ την επόμενη μέρα έγραψε το μήνυμα "όχι στον πόλεμο" και στην τηλεοπτική κάμερα της ΑΤΡ. Ακολούθησε ένα ακόμα αντιπολεμικό μήνυμα που εστίασε στα παιδιά και στα όνειρά τους από τον Daniil Medvedev, αμέσως μετά το τουρνουά του Ακαπούλκο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots