WTA
Το μήνυμα της Azarenka κατά του πολέμου

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 - 22:21

Η Victoria Azarenka, που είναι μια από τις παίκτριες που θα υποστούν τις κυρώσεις του πολέμου, μοιράστηκε ένα αντιπολεμικό μήνυμα στα social media.

Η Azarenka είναι μια από τις παίκτριες που επηρεάζονται άμεσα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρωσία και Λευκορωσία, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Λευκορωσίδα παίκτρια δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Billie Jean King Cup, ούτε θα εκπροσωπεί τη Λευκορωσία όταν αγωνίζεται. Παρόλα αυτά, εξέφρασε τη στήριξή της στα θύματα αυτού του πολέμου και μοιράστηκε ένα αντιπολεμικό μήνυμα σε δημοσίευσή της, ελπίζοντας πως ο πόλεμος θα σταματήσει άμεσα.

"Είμαι συντετριμμένη με όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες κατά της Ουκρανίας. Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις να επηρεάζονται οι ζωές τόσων αθώων ανθρώπων και να επηρεάζονται ακόμα με τόση βία. Από τα πρώτα παιδικά μου χρόνια, πάντα συναναστρεφόμουν με Ουκρανούς και Λευκορώσους, καθώς τα δυο έθνη ήταν φιλικά και υποστηρικτικά το ένα με το άλλο.

Είναι δύσκολο να γίνομαι μάρτυρας αυτού του βίαιου διαχωρισμού που λαμβάνει χώρα, αντί να υπάρχει στήριξη και συμπόνια εκατέρωθεν. Η καρδιά μου είναι σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί απ' αυτόν τον πόλεμο, που προκαλεί τόσο πόνο και κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν. Ελπίζω να υπάρξει ειρήνη και να μπει ένα τέλος στον πόλεμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots