WTA
Azarenka: "Δεν έπρεπε να κατέβω στον αγώνα"

 
Azarenka: "Δεν έπρεπε να κατέβω στον αγώνα"
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 13:15

Η Victoria Azarenka, η οποία εγκατέλειψε και αποχώρησε ξαφνικά από το γήπεδο κατά τη διάρκεια της χθεσινής της αναμέτρησης με τη Linda Fruhvirtova, αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο σταμάτησε τον αγώνα, λέγοντας πως δεν έπρεπε εξαρχής να αγωνιστεί.

Η 32χρονη Λευκορωσίδα, άλλοτε Νο.1 στον κόσμο, ήταν πίσω με 6-2, 3-0 από την τρομερή Linda Fruhvirtova, που είναι μόλις 16 ετών. Της στέρησε ωστόσο να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη με κανονικούς όρους, καθώς στα μέσα του 2ου σετ πήρε την ξαφνική απόφαση να εγκαταλείψει, χωρίς καν να περιμένει τον φυσιοθεραπευτή να έρθει στο court.

Η πράξη της Vika σχολιάστηκε αρνητικά στα social media, με τη Λευκορωσίδα να βγάζει μια ανακοίνωση, εξηγώντας το λόγο της αποχώρησής της και λέγοντας πως δεν έπρεπε να κατέβει στον αγώνα.

"Δεν έπρεπε να βγω στο γήπεδο σήμερα. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ αγχωτικές στην προσωπική μου ζωή. Το προηγούμενο παιχνίδι με εξάντλησε, ήθελα όμως να παίξω μπροστά σ' αυτό το υπέροχο κοινό, καθώς ο κόσμος ήταν που με βοήθησε να τα βγάλω πέρασ το πρώτο ματς. Ήθελα να βγω έξω και να προσπαθήσω, αλλά ήταν λάθος", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Azarenka, η οποία έκανε λόγο στη συνέχεια για "διάλειμμα" από την αγωνιστική δράση.

"Ελπίζω να κάνω ένα διάλειμμα και να καταφέρω να επιστρέψω. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο για ό,τι συνέβη, διότι ήσασταν εκεί για να με ενισχύσετε. Ήταν ο μόνος λόγος που αποφάσισα να βγω στο γήπεδο. Πάντα ανυπομονώ για τις προκλήσεις και την πίεση του ανταγωνισμού, αλλά σήμερα ήταν πολύ για μένα. Πρέπει να μάθω απ' αυτή την εμπειρία. Θέλω να συγχαρώ την αντίπαλή μου και να της ευχηθώ καλή τύχη για το υπόλοιπο του τουρνουά και στο ξεκίνημα της επαγγελματικής της καριέρας."

Για τον 4ο γύρο του Miami Open, η Fruhvirtova θα αντιμετωπίσει την Paula Badosa.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots