WTA
20ή σερί νίκη για Swiatek, με Siegemund η Σάκκαρη (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 23:26

H Iga Swiatek πανηγύρισε την 20ή διαδοχική νίκη της στο tour, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν της στο χώμα. Η Laura Siegemund θα βρεθεί στο δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη, στην πρεμιέρα της στην Στουτγκάρδη. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

Τις 20 συνεχόμενες νίκες στο tour έφτασε η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε την Eva Lys με 6-1, 6-1 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα, για τον 2ο γύρο του Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη.

H Swiatek, η οποία βρίσκεται άξια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την απόφαση της Ashleigh Barty να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, διεκδικεί στην Στουτγκάρδη τον 4ο διαδοχικό τίτλο της, ενώ έφτασε σήμερα τις 11 συνεχόμενες αναμετρήσεις χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Στα προημιτελικά του τουρνουά, η 21χρονη Πολωνή θα αντιμετωπίσει είτε τη Νο.8 του ταμπλό, Emma Raducanu, είτε την Tamara Korpatsch, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό και κέρδισε την Camila Giorgi με 3-6, 7-6 (2), 6-1. Η Raducanu κέρδισε την Storm Sanders με 6-1, 6-2 σήμερα, για να μπει κι εκείνη στον 2ο γύρο.

Μετά από μια μεγάλη μάχη που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, η Karolina Pliskova επικράτησε της Petra Kvitova με 6-4, 4-6, 7-6 (5) και πέρασε επίσης στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Liudmila Samsonova. Εκείνη δεν έχασε ούτε ένα game από την Chloe Paquet, την οποία συνέτριψε με 6-0, 6-0. Θυμίζουμε πως η νικήτρια μεταξύ της Pliskova και της Samsonova, θα βρεθεί στο δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά, εφόσον η Ελληνίδα παίκτρια επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.

Για αρχή, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Laura Siegemund, που κέρδισε την Tamara Zidansek με 6-3, 6-3. Η 34χρονη Γερμανίδα, πρώην Νο.27 στον κόσμο και πλέον Νο.231, πέτυχε σήμερα την πρώτη της tour-level νίκη από τον Ιούνιο του 2021 και τον τραυματισμό στο γόνατο που είχε.

Τέλος, στον 2ο γύρο της Στουτγκάρδης προκρίθηκε και η Anett Kontaveit, η οποία κέρδισε μετά από μια δύσκολη πρεμιέρα την Angelique Kerber με 3-6, 6-4, 6-4. Στον 2ο γύρο η Kontaveit, Νο.5 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Alexandrova, που επικράτησε χθες της Shuai Zhang με 7-6 (5), 7-6 (6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots