WTA
Επιβεβαίωσαν το ντέρμπι Halep και Badosa (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 17:34

H Simona Halep και η Paula Badosa πέτυχαν άνετες νίκες στις πρεμιέρες τους στη Μαδρίτη και επιβεβαίωσαν το πολύ μεγάλο μεταξύ τους παιχνίδι στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Oι Simona Halep και Paula Badosa έκαναν αμφότερες πολύ δυναμικές πρεμιέρες στη Μαδρίτη και θα βρεθούν αντιμέτωπες στον 2ο γύρο, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και τελικός.

Η Halep, η οποία επέστρεψε μετά τον τραυματισμό της στο αριστερό πόδι, παίζει στο πρώτο της τουρνουά για φέτος στο χώμα και στο πρώτο με το νέο της προπονητή, Patrick Mouratoglou.

Τα πήγε πολύ καλά, επικρατώντας της Shuai Zhang, Νο.40 στον κόσμο, με 6-2, 6-3, σε 68 μόλις λεπτά. Στο 1ο σετ η Ρουμάνα "ξέφυγε" με 5-1, ενώ στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-2, αλλά κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της.

Πολύ δυνατή φάνηκε στην πρεμιέρα της και η Badosa, που αγωνίζεται για πρώτη φορά ως Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη μπροστά από τους συμπατριώτες της. Η 24χρονη Ισπανίδα συνέτριψε την φιναλίστ της Κωνσταντινούπολης και Νο.25 του κόσμου, Veronika Kudermetova, με 6-3, 6-0, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και η Kudermetova στάθηκε στο επίπεδο της Badosa στα πρώτα 6 games, με το σκορ να είναι στο 3-3. Έκτοτε η Ισπανίδα κέρδισε 9 games στη σειρά και έφτασε με θριαμβευτικό τρόπο στην άνετη πρόκριση.

Στον 2ο γύρο της Μαδρίτης προκρίθηκε και η Victoria Azarenka, η οποία επικράτησε της Viktorija Golubic με 7-6 (5), 6-3. Στον 2ο γύρο η Azarenka θα αντιμετωπίσει την Tamara Zidansek, που κέρδισε τη Beatriz Haddad Maia με 6-2, 6-3.

Η Ons Jabeur επιβλήθηκε της Jasmine Paolini με 7-6 (9), 6-1, ενώ η Belinda Bencic κέρδισε την Irina-Camelia Begu με 6-4, 6-1. Τέλος, η Coco Gauff συνέτριψε την Anna Karolina Schmiedlova με 6-0, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots