WTA
2ος τίτλος καριέρας για την Samsonova (vid)

 
Liudmila Samsonova
Liudmila Samsonova © Richard Kessler/Citi Open
tn team Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 - 10:44

H Liudmila Samsonova κέρδισε την Kaia Kanepi στον τελικό του Citi Open και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Ουάσινγκτον, στον 2ο τίτλο της καριέρας της.

Τον 2ο τίτλο της στο tour της WTA κατέκτησε η Liudmila Samsonova, η οποία επικράτησε της Kaia Kanepi στον τελικό του 250αριού της Ουάσινγκτον με 4-6, 6-3, 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 46 λεπτά αγώνα.

Η 23χρονη Ρωσίδα, Νο.60 στον κόσμο, έκανε το πρώτο break του τελικού στο 10ο game του 1ου σετ και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ η 37χρονη Εσθονή, που βρίσκεται στο Νο.37 του κόσμου, έκανε δυο break στη σειρά και από το 2-3 πήρε το σετ με 6-3 και ισοφάρισε.

Στο αποφασιστικό σετ ένα break έκανε τη διαφορά, με την Samsonova να το κάνει με love στο 8ο game. Η Ρωσίδα, η οποία κέρδισε τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους στον τελικό, έφτασε στο 6-3 κρατώντας εύκολα το σερβίς της, πριν συμπληρωθούν 2 ώρες αγώνα.

"Νομίζω αυτός ήταν ο δυσκολότερος αγώνας μου στην εβδομάδα, επειδή η Kaia έπαιζε πολύ καλά. Σέρβιρε πολύ καλά και είχα δυσκολίες στο να βρω λύσεις από την επιστροφή. Ήταν δύσκολος αγώνας σήμερα και πνευματικά, οπότε είμαι χαρούμενη που κατάφερα να βρω λύσεις", είπε στη συνέντευξη Τύπου η Samsonova.

Ήταν ο 2ος τελικός για τη νεαρή Ρωσίδα και ο 2ος τίτλος, μετά το χορτάρινο τουρνουά στο Βερολίνο πέρσι, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τον τίτλο.

Σήμερα κέρδισε 18 θέσεις και από το Νο.60 ανέβηκε στο Νο.42, επιστρέφοντας στο Top 50. Έχει φτάσει μέχρι το Νο.25 η Ρωσίδα στο παρελθόν. Η Kanepi, που παρά τα 37 της χρόνια κάνει καλή χρονιά, κέρδισε 6 ακόμα θέσεις και ανέβηκε σήμερα στο Νο.31.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots