WTA
Δώρισε όλο το χρηματικό της έπαθλο η Swiatek (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 10:44

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Iga Swiatek, έδειξε για μια ακόμα φορά πως εκτός από μια σπουδαία παίκτρια είναι και σπουδαίος άνθρωπος, καθώς δώρισε ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε στην Οστράβα σε ίδρυμα για την ψυχική υγεία της πατρίδας της.

H Swiatek τα έδωσε όλα στον χθεσινό τελικό του Ostrava Open, αλλά μετά από μια μάχη 3 ωρών και 16 λεπτών, "λύγισε" στο 3ο σετ από την Barbora Krejcikova. Κάτι που γνώριζε από πριν η 21χρονη Πολωνή, ήταν πως κατέβαλε αυτή την προσπάθεια για να κερδίσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς είχε προαποφασίσει να δώσει ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε σε ίδρυμα της πατρίδας της για την ψυχική υγεία.

"Όταν ξεκίνησα να κλαίω στο τελευταίο game, μπορεί να μην ήταν επαγγελματικό, αλλά έκλαψα από χαρά, γιατί όλα μου τα όνειρα έχουν πραγματοποιηθεί. Ανεξάρτητα με το αν κερδίσω ή χάσω. Ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που κάνατε πραγματικότητα αυτά τα όνειρα. Αν δεν ήσασταν εσείς, δεν θα ήταν το ίδιο", είπε η Swiatek απευθυνόμενη στον κόσμο, σε μια πολύ συγκινητική ομιλία που έδωσε μετά τον τελικό, στη μητρική της γλώσσα.

"Ήθελα πολύ να παίξω εδώ γιατι τα χρηματικά έπαθλα είναι μεγάλα και έτσι μπορούσα να δωρίσω αρκετά χρήματα. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να το κάνω αυτό. Θα ήθελα να διαδώσω το μήνυμα και να δείξω ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια όταν τη χρειάζεται, ή να βοηθήσει τους άλλους αν έχει τη δυνατότητα. Είμαι πολύ χαρούμενη που χρησιμοποιώ το βήμα μου μ' αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε η πρωταθλήτρια του Roland Garros και του US Open.

To prize money του Ostrava Open για τη φιναλίστ του τουρνουά, τα χρήματα δηλαδή που δώρισε η Swiatek στο ίδρυμα για την ψυχική υγεία, είναι 58.032 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots