WTA
Άνοιξε λογαριασμό η Jabeur (vids)

 
Άνοιξε λογαριασμό η Jabeur (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 1:55

Την πρώτη της νίκη στην καριέρα της στο WTA Finals πανηγύρισε η Ons Jabeur, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Jessica Pegula.

Στο παιχνίδι της πρόκρισης για την ημιτελική φάση του WTA Finals μπαίνει πλέον και η Ons Jabeur, η οποία επικράτησε της Jessica Pegula με 1-6, 6-3, 6-3 και πέτυχε την πρώτη της νίκη για φέτος αλλά και γενικά στην καριέρα της στο σπουδαίο θεσμό.

Η 28χρονη Τυνήσια τενίστρια δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα και κινδύνεψε να μείνει από πολύ νωρίς εκτός διοργάνωσης, ενώ μπήκε στο WTA Finals ως Νο.2 του ταμπλό.

Έχασε το 1ο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα με 6-1, ενώ βρέθηκε πίσω με 2-3 και στο 2ο σετ. Κατάφερε να κάνει την αντεπίθεση και να κερδίσει τα επόμενα 4 games, για να πάρει το 2ο σετ με 6-3 και να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με ένα game στο οποίο η Jabeur επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς της μετά από 5 χαμένα break points της Pegula και 5 ισοπαλίες. Στο 2ο game η Αμερικανίδα επέστρεψε από το 0-1, 15-40 και κράτησε με τη σειρά της το σερβίς της για το 1-1.

Η Jabeur συνέχισε να είναι καλύτερη και στο υπόλοιπο του αγώνα. Στο 6ο game είχε νέο διπλό break point που δεν αξιοποίησε (2-3, 15-40), με την Pegula να ισοφαρίζει σε 3-3, ενώ τελικά το break έγινε για την Τυνήσια στο 8ο game, για να φτάσει στο 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για την ανατροπή στο επόμενο game.

Η Jabeur έχει πλέον 1 νίκη και 1 ήττα στον όμιλο Nancy Richey και αν κερδίσει μεθαύριο τη Μαρία Σάκκαρη έχει καλές πιθανότητες να βρεθεί στα ημιτελικά. Αντίθετα, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η Jessica Pegula, που έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, τις οποίες μπορεί να χάσει και από απόψε αν η Aryna Sabalenka κερδίσει στον άλλον αγώνα της ημέρας της Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots