WTA
Καταιγιστική ξανά η Swiatek! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 3:49

H Iga Swiatek συνέτριψε με 6-3, 6-0 την Coco Gauff και ολοκλήρωσε την παρουσία της στους ομίλους του WTA Finals με 13 χαμένα games!

Η φοβερή και τρομερή Iga Swiatek επιβεβαίωσε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και στο WTA Finals, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της για το round robin με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μόλις 70 λεπτά χρειάστηκε για να "εξουδετερώσει" την Coco Gauff με 6-3, 6-0 και να την κερδίσει για 5η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η 21χρονη Πολωνή χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να κρατήσει το σερβίς της στο 2ο game του αγώνα και να ισοφαρίσει σε 1-1. Η Gauff συνέχισε να κερδίζει περισσότερους πόντους από εκείνη και με love service games έφτασε στο 2-1 και αργότερα στο 3-2.

Κάπου εκεί πάτησε το γκάζι η Swiatek,  οποία έκανε το πρώτο break μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια και μετά απ' αυτό κατάφερε να αποδιοργανώσει την Gauff και να κυριαρχήσει κατά κράτος στο court, κερδίζοντας 10 συνεχόμενα games μέχρι το τέλος του αγώνα!

Η Swiatek έφτασε τις 67 νίκες σε 75 αναμετρήσεις στην πολύ εντυπωσιακή της σεζόν (67-8), στην οποία διεκδικεί τον 9ο τίτλο της. Τα 13 χαμένα games στο round robin είναι το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τα 11 games που είχε χάσει η Justine Henin στη διοργάνωση του 2007.

Αύριο για τα ημιτελικά του WTA Finals θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, την οποία έχει κερδίσει 4 φορές, σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος. Η μοναδική της ήττα από τη Sabalenka ήταν στο περσινό WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα, όπου όμως δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και είχε αποκλειστεί στο round robin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots