WTA
Sabalenka: "Δεν με ενδιαφέρει το Wimbledon"

 
Sabalenka: "Δεν με ενδιαφέρει το Wimbledon"
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 - 13:42

H Aryna Sabalenka μίλησε για το Wimbledon, όπου δεν μπόρεσε να αγωνιστεί αυτή τη χρονιά εξαιτίας της εθνικότητάς της, αλλά και για το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και το 2023.

Το Wimbledon πήρε μια πολύ αμφιλεγόμενη απόφαση αυτή τη χρονιά, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές εξαιτίας του πολέμου, παρότι το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και ήδη τα διοικητικά όργανά του είχαν πάρει μέτρα, αφαιρώντας από τους αθλητές αυτούς το δικαίωμα να εκπροσωπούν τις πατρίδες τους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνάφεια με τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης να μη δώσει βήμα σε κανέναν αθλητή ανεξαιρέτως από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ωστόσο είχε και σημαντικές κυρώσεις, αφού η ATP, η WTA και η ITF αφενός αφαίρεσαν τους βαθμούς που έδινε το Wimbledon απ' όλα τα ταμπλό και αφετέρου εκ των υστέρων τιμώρησαν και με βαρύ πρόστιμο τη βρετανική ομοσπονδία τένις (LTA).

Η Aryna Sabalenka, μια από τις παίκτριες που αποκλείστηκαν πέρσι από το τουρνουά, ξεδίπλωσε τις σκέψεις της πάνω στο θέμα, σε δηλώσεις που έκανε από το Ντουμπάι, όπου βρίσκεται για το τουρνουά επίδειξης World Tennis League.

"Δεν έχω κανέναν έλεγχο πάνω σ' αυτό, απλά περιμένουμε για την απόφαση και ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί", είπε η φιναλίστ του WTA Finals φέτος, στο AFP.

"Αν πρόκειται να μας απαγορεύσουν τη συμμετοχή για ακόμα έναν χρόνο, θα είναι εντάξει. Θα μείνω στο σπίτι μου στο Μαϊάμι και θα περάσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου, όσο παράλληλα προετοιμάζομαι για τα επόμενα τουρνουά. Είναι δική τους απόφαση. Δεν με ενδιαφέρει το Wimbledon", πρόσθεσε η 24χρονη Λευκορωσίδα τενίστρια.

Παρά τα λεγόμενά της πάντως, η Sabalenka εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς τους διοργανωτές του Wimbledon, ενώ στο Wimbledon είχε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά της σε Grand Slam, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά το 2021.

"Ελπίζω απλά να είναι λίγο πιο ανοιχτοί για εμάς, αλλά όπως φάνηκε και πέρσι, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν θα είμαστε και πολύ χαρούμενοι στο τουρνουά τους", κατέληξε η Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots