WTA
Καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη η Swiatek

 
Καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη η Swiatek
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 21:41

H Iga Swiatek αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια σε όλη την Ευρώπη για το 2022, κερδίζοντας πολύ μεγάλους αθλητές, όπως ο Max Verstappen και ο Armand Duplantis.

Σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην τρομερή χρονιά της, η Iga Swiatek κέρδισε το βραβείο της αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς, μεταξύ ανδρών και γυναικών, κατόπιν ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί της Ευρώπης και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε μια φανταστική σεζόν, η Swiatek κατέκτησε 2 Grand Slams τίτλους, το Roland Garros και το US Open, έμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και έκανε και το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στον 21ο αιώνα, με 37 διαδοχικές νίκες.

Στην ψηφοφορία, η Swiatek ξεπέρασε πολύ μεγάλα ονόματα, όπως τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, αλλά και τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο επί κοντώ, Armand Duplantis.

Η Swiatek ήταν η 4η αθλήτρια από την Πολωνία που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον άλτη στο μήκος Zdzislaw Krzyszkowiak (1958), την πρώην Ολυμπιονίκη Irena Szewinska (1966, 1974) και τον ποδοσφαιριστή Robert Lewandowski (2020).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο παραμένει στο τένις για 2η διαδοχική χρονιά, αφού το 2021 το είχε κερδίσει ο Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots