WTA
Στον τελικό του Linz η Potapova (vid)

 
Στον τελικό του Linz η Potapova (vid)
© Imagen Shop
tn team Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 17:31

H Anastasia Potapova έκανε μια πολύ καλή νίκη επί της Marketa Vondrousova και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Linz στην Αυστρία, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη.

Η Potapova κέρδισε τη Vondrousova με 6-1, 6-7 (4), 6-3 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να κάνει δικό της το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Upper Austria Ladies Linz στην Αυστρία.

Η 21χρονη Ρωσίδα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή απέναντι στην Vondrousova, που έχει ξεκινήσει πολυ καλά το 2023, όμως έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα και πήρε πολύ γρήγορα το 1ο σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 2-4 και ισορρόπησε την κατάσταση, όμως στο tie-break η Vondrousova ήταν καλύτερα και επικράτησε με 7-4. Παρόλα αυτά η Potapova έδειξε χαρακτήρα και ήταν η καλύτερη παίκτρια στο αποφασιστικό 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι.

Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός καριέρας για την Potapova, που κέρδισε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας της στο 250άρι της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλιο του 2022, ενώ ήταν φιναλίστ σε 3 ακόμα 250άρια, στη Μόσχα (2018), στην Τασκένδη (2018) και στην Πράγα (2022).

Θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό, στον οποίο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Petra Martic, για να μάθει απέναντι σε ποια θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας της αύριο.

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως η νεαρή Ρωσίδα θα βελτιώσει το career high της, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 11 θέσεις τη Δευτέρα και θα βρεθεί για 1η φορά στο Top 40 και συγκεκριμένα στο Νο.33 του κόσμου. Αν κερδίσει τον τίτλο θα μπει και στο Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots