WTA
Μέχρι τα ημιτελικά η Παπαμιχαήλ στη Μέριδα

 
Μέχρι τα ημιτελικά η Παπαμιχαήλ στη Μέριδα
tn team Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 11:01

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε στα ημιτελικά την πολύ καλή της πορεία στο διπλό της WTA διοργάνωσης της Μέριδα στο Μεξικό, μαζί με την Ελβετίδα Simona Waltert.

Παπαμιχαήλ και Waltert έκαναν έναν καλό ημιτελικό, δεν απέφυγαν όμως την ήττα από την πολύ καλή ομάδα της Γαλλίδας Diane Parry και της Αμερικανίδας Caty McNally, που πήραν τη νίκη με 6-4, 7-6 (0) και μπήκαν στον τελικό του Merida Open.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία διεκδικούσε την πρώτη της πρόκριση σε τελικό WTA 250 διοργάνωσης, είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Μέριδα, όπου πήρε wild card μαζί με τη Waltert για να παίξουν στο ταμπλό του διπλού και κατάφεραν να πετύχουν δυο πολύ καλές νίκες.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν την Αμερικανίδα Ingrid Neel και την Ολλανδέζα Rosalie Van Der Hoek με 6-2, 2-6, 10-5, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Κινέζες Xiy Wang και Lin Zhu με 6-3, 6-2.

Και σήμερα στάθηκαν καλά, αφού μετά από ένα κακό ξεκίνημα επέστρεψαν από το 0-4 και μείωσαν σε 3-4 στο 1ο σετ, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν κάτι περισσότερο, με τις Parry και McNally να το κλείνουν στο 10ο game.

Στο 2ο σετ η Γαλλίδα και η Αμερικανίδα έκαναν πρώτες break για να προηγηθούν με 3-2, το ελληνοελβετικό δίδυμο όμως κέρδισε τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-3. Στη συνέχεια Parry και McNally κατάφεραν να σβήσουν ένα set point για να μειώσουν σε 5-4 και άλλα 4 set points στη σειρά στο 10ο game, για να ισοφαρίσουν σε 5-5.

Μετά και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες τους, Παπαμιχαήλ και Waltert οδηγήθηκαν σε tie-break, όπου δεν κέρδισαν πόντο και οι Parry και McNally "κλείδωσαν" τη νίκη με το εμφατικό 7-0.

Στον αυριανό τελικό του Merida Open, Parry και McNally θα αντιμετωπίσουν την Κινέζα Xin Wang και την Ταϊβανή Fang-hsien Wu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots