WTA
Μεγάλη νίκη και κυρίως ταμπλό στο Μοντερέι η Παπαμιχαήλ

 
Μεγάλη νίκη και κυρίως ταμπλό στο Μοντερέι η Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 22:16

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση στο Μοντερέι, κέρδισε με 2-0 σετ τη Marina Bassols Ribera και πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό της WTA διοργάνωσης, Monterrey Open.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.151 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 της Ισπανίδας Bassols Ribera, Νο.126 στον κόσμο, για να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Monterrey Open.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς της σε ολόκληρο το 1ο σετ, στο οποίο έκανε το καθοριστικό break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Στο 10ο game είδε το 40-0 να γίνεται 40-40, αλλά δεν απώλεσε την ψυχραιμία της την κρίσιμη στιγμή και πήρε τους 2 επόμενους πόντους για να κάνει το 6-4.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε 3 breaks, αλλά δεν έμεινε ποτέ πίσω. Προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 4-3, με την Ισπανίδα να την ισοφαρίζει σε 2-2 και 4-4. Το 9ο game ήταν ξανά το πιο κρίσιμο απ' όλα, με την Bassols να σβήνει ένα break point και να έχει αμέσως μετά game point για το 5-4.

Τελικά η Παπαμιχαήλ έμεινε στο game και δημιούργησε μια δεύτερη ευκαιρία για break, την οποία και αξιοποίησε. Με love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σε 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Το Μοντερέι θα είναι το 2ο της τουρνουά WTA στο οποίο θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό για φέτος η Παπαμιχαήλ, μετά το United Cup.

Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ysaline Bonaventure από το Βέλγιο, Νο.95 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots