WTA
Πάλεψε, αλλά "λύγισε" η Δέσποινα

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © Abierto GNP Seguros
tn team Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 0:17

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε από το 6-7, 1-4 και κέρδισε το 2ο σετ στην αναμέτρησή της με την Ysaline Bonaventure, τελικά όμως "λύγισε" στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο WTA τουρνουά του Μοντερέι.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ολοκλήρωσε την καλή της πορεία στο μονό του Μοντερέι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ηττήθηκε από την Ysaline Bonaventure, Νο.96 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (5), 4-6, 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά μάχης.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.150 στον κόσμο, θυμίζουμε πως μπήκε στο τουρνουά του Μοντερέι από τα προκριματικά, όπου απέκλεισε τη 15χρονη Μεξικανή Lya Fernandez Olivares με 6-1, 6-1, καθώς και την Ισπανίδα Marina Bassols Ribera, Νο.126 στον κόσμο, με 6-4, 6-4.

Σήμερα η Παπαμιχαήλ κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 στο 1ο σετ της αναμέτρησής της με την Bonaventure, έχασε όμως την ευκαιρία να το κλείσει σε κάποιο από τα 2 επόμενα games, όπως και στο 12ο, όταν ήταν μπροστά με 6-5. Τελικά το σετ πήγε στο tie-break και εκεί έμεινε πίσω με 1-4 και αργότερα με 3-6, για να το χάσει με 5-7, στο 3ο set point της Βελγίδας.

Στο 2ο σετ η Bonaventure προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, η Παπαμιχαήλ όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, κερδίζοντας 5 διαδοχικά games, για να πάρει το σετ με 6-4.

Παρόλα αυτά η Bonaventure κέρδισε 2 πολύ σημαντικά games στο ξεκίνημα του 3ου σετ, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα. Στο 1ο game η Βελγίδα έσωσε 3 break points για να σταματήσει το σερί της Δέσποινας, ενώ στο 2ο έσωσε ένα game point και έκανε το break στην πρώτη της ευκαιρία, για το 2-0.

Η Παπαμιχαήλ μείωσε προσωρινά σε 2-1, δεν είχε όμως σύμμαχο το σερβίς της στη συνέχεια και γρήγορα η Βελγίδα με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά έκανε το 4-1. Με νέο break έφτασε στο 5-1 η Bonaventure, που κράτησε το σερβίς της και εκμηδένισε τις ελπίδες της Ελληνίδας παίκτριας, για να "σφραγίσει" τη νίκη της στο 7ο game.

Στον 2ο γύρο του Monterrey Open, η Bonaventure θα αντιμετωπίσει μια εκ των Katerina Siniakova και Kamilla Rakhimova.

Για την Παπαμιχαήλ το τουρνουά του Μοντερέι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού θα παίξει και στο διπλό, μαζί με την Τσέχα Jesika Maleckova. Αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο την πρεμιέρα της, αντιμετωπίζοντας τις κορυφαίες του ταμπλό, Anna Bondar και Elena-Gabriela Ruse.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots