WTA
Δύσκολη πρόκριση για Rybakina (vids)

 
Δύσκολη πρόκριση για Rybakina (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:08

H Elena Rybakina βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Anna Kalinskaya στην πρεμιέρα της στο Μαϊάμι, επικράτησε όμως στο 3ο σετ και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί. Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν και οι Jessica Pegula και Coco Gauff.

H Rybakina δεν είχε εύκολη πρεμιέρα στο Μαϊάμι, κατάφερε όμως να επικρατήσει της Kalinskaya με 7-5, 4-6, 6-3 και να φτάσει στην 7η διαδοχική νίκη της στο tour.

2 ώρες και 15 λεπτά χρειάστηκε η 23χρονη Καζάκα, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη και πρωταθλήτρια την περασμένη εβδομάδα στo Indian Wells. Στο 1ο σετ κατάφερε να ανατρέψει το 3-5 για να το κερδίσει και να πάρει προβάδισμα, αλλά στο 2ο σετ η Kalinskaya απάντησε με παρόμοιο τρόπο, αφού ανέτρεψε το 1-4 για να πάρει 5 games στη σειρά και να ισοφαρίσει.

Στο καθοριστικό 3ο σετ η πρωταθλήτρια του Wimbledon έσβησε ένα break point στο 5ο game, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 3-2 και στο αμέσως επόμενο game έκανε το break για το 4-2. Η Kalinskaya μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά η Rybakina κέρδισε τα 2 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της.

Μια ακόμα πολύ δυνατή αναμέτρηση περιμένει την Rybakina, που θα παίξει στον 3ο γύρο του Miami Open με την Paula Badosa. Η Ισπανίδα δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κέρδισε την προερχόμενη από τα προκριματικά, Laura Siegemund, με 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Τα μεγάλα φαβορί πήραν την πρόκριση για τη φάση των "32" του Μαϊάμι, με την Jessica Pegula να κερδίζει την Katherine Sebov με 6-3, 6-1 και να κλείνει αγώνα με την Danielle Collins. Η Collins επικράτησε της Viktoriya Tomova με 7-6 (3), 6-2.

Η Coco Gauff κέρδισε με τη σειρά της την Rebecca Marino με 6-4, 6-3 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Anastasia Popapova, που κέρδισε τη Marta Kostyuk με 6-1, 6-3.

Πολύ καλό αγώνα έκανε η Victoria Azarenka, η οποία κέρδισε την Camila Giorgi με 6-3, 6-1 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τη Magda Linette, που κάνει μια εξαιρετική χρονιά και νίκησε την Evgeniya Rodina με 6-3, 6-4.

Η Jelena Ostapenko επικράτησε της Miriam Bjorklund με 6-3, 6-4 και θα παίξει στη συνέχεια με τη Beatriz Haddad Maia, που απέκλεισε την Tereza Martincova, με 7-6 (4), 0-6, 6-0.

Εκτός έμεινε η Daria Kasatkina, που ηττήθηκε από την Elise Mertens με 4-6, 6-2, 6-2. Η Βελγίδα θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Petra Martic, που επικράτησε της Xiy Wang με 6-3, 6-3.

Η Claire Liu απέκλεισε την Julia Grabher, που πήρε τη θέση της Iga Swiatek ως lucky loser στο ταμπλό, με 6-4, 6-3, για να μπει στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Martina Trevisan, που κέρδισε με το ίδιο σκορ την qualifier Nao Hibino.

Τέλος, η Qinwen Zheng έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην Irina-Camelia Begu, την οποία κέρδισε με 2-6, 6-1, 6-1, για να μπει στον 3ο γύρο, όπου θα παίξει με τη Liudmila Samsonova. Η τελευταία έχασε μόνο 2 games από τη Viktorija Golubic, την οποία συνέτριψε με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots