WTA
Η 15χρονη Andreeva απέκλεισε και την Haddad Maia! (vid)

 
Mirra Andreeva
Mirra Andreeva © Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 16:12

Νέα πολύ μεγάλη νίκη για τη 15χρονη Mirra Andreeva, που έβγαλε εκτός Μαδρίτης και τη Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης, Beatriz Haddad Maia, φτάνοντας τις 15 διαδοχικές νίκες!

Μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε σήμερα στο Caja Magica της Μαδρίτης η Mirra Andreeva, η οποία έβγαλε εκτός Madrid Open το Νο.13 του ταμπλό, Haddad Maia, με 7-6 (6), 6-3.

Η εντυπωσιακή 15χρονη Ρωσίδα, η οποία βρίσκεται στο career high της, Νο.194 του κόσμου, ωστόσο αναμένεται να κερδίσει γύρω στις 30 θέσεις (τουλάχιστον) μετά την πορεία της στη Μαδρίτη, κέρδισε ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει από το 3-5, αλλά και να σώσει 2 break points στο 5-5.

Αργότερα είχε ένα χαμένο set point στο 5-6, 30-40, όμως δεν πτοήθηκε και επέστρεψε από το 3-6 στο tie-break, όπου έσβησε 3 set points στη σειρά για να το κατακτήσει με 8-6.

Ήταν ένα σετ που ξεπέρασε τα 70 λεπτά σε διάρκεια, με την Andreeva παρά το νεαρό της ηλικίας της, να διατηρεί αμείωτο τον ρυθμό της και στο 2ο σετ. Σ' αυτό τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τη νεαρή Ρωσίδα, που πήρε νωρίς το break για το 2-0 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της, για να κλείσει με δεύτερο break το σετ και τη νίκη στο 9ο game για το 6-3.

Θυμίζουμε πως η Andreeva είχε κερδίσει στον 1ο γύρο την άλλοτε φιναλίστ του US Open και Νο.49 στον κόσμο, Leylah Fernandez, στην πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης, αλλά και σε ένα 1000άρι.

Μπήκε στο ταμπλό της Μαδρίτης χάρη σε wild card, την οποία κέρδισε επάξια, αφού τις τελευταίες εβδομάδες είχε κατακτήσει 2 συνεχόμενους τίτλους σε διοργανώσεις 60.000 δολαρίων στην Ελβετία, στο Chiasso και στο Bellinzona.

Με τη σημερινή νίκη της, έφτασε τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour. Θα περιμένει την αναμέτρηση της Marketa Vondrousova με τη Magda Linette, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο το Σάββατο, για μια θέση στην τελική 16άδα του 1000αριού της Μαδρίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots