WTA
1ος ημιτελικός σε 1000άρι για τη Kudermetova (vid)

 
1ος ημιτελικός σε 1000άρι για τη Kudermetova (vid)
© Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 16:08

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Veronika Kudermetova, η οποία κέρδισε την Jessica Pegula με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση για τον σπουδαιότερο ημιτελικό της καριέρας της.

Η Kudermetova έμεινε ψύχραιμη στις κρισιμότερες στιγμές και γενικότερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να επικρατήσει της Pegula με 6-4, 0-6, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τις "4" καλύτερες της Μαδρίτης.

Θα είναι η 1η φορά που θα αγωνιστεί σε έναν ημιτελικό σε WTA 1000 διοργάνωση η 26χρονη Ρωσίδα, που έκλεισε πολύ δυνατά την περσινή σεζόν και συνεχίζει τα πολύ καλά αποτελέσματά της και σ' αυτή.

Η Kudermetova έχασε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, έκανε όμως και 3ο, με την Pegula να δυσκολεύεται πολύ στο σερβίς της. Η Ρωσίδα αυτή τη φορά κράτησε το σερβίς της, φτάνοντας δύσκολα στο 5-3, ενώ στο 10ο game έκλεισε και το σετ, για το 6-4.

Η απάντηση της Pegula ήταν εκκωφαντική, με την Αμερικανίδα να κερδίζει 6 games στη σειρά και να παίρνει με bagel το 2ο σετ, ωστόσο η Kudermetova έδειξε χαρακτήρα και απάντησε με ένα break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, για το 2-0.

Το σκηνικό θύμισε το 1ο σετ, με την Pegula να ισοφαρίζει σε 2-2 και σε 3-3 αργότερα, αλλά την Kudermetova να κάνει κι άλλο break στο 7ο game, για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 4-3. Έκτοτε κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της η Ρωσίδα, που "κλείδωσε" τη νίκη σε 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της, η Kudermetova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Iga Swiatek και Petra Martic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots