WTA
Στον τελικό της Ρώμης η Rybakina (vid)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Internazionali BNL d' Italia
tn team Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 - 0:17

Η Elena Rybakina νίκησε την Jelena Ostapenko στον 2ο ημιτελικό του Internazionali BNL d' Italia και προκρίθηκε στον 3ο της τελικό για φέτος σε 1000άρι.

Η Rybakina έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Ostapenko με 6-2, 6-4, για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon και φιναλίστ του Australian Open, κυριάρχησε στο 1ο σετ κάνοντας δυο break στο σερβίς της Λετονής, για να ξεφύγει με 5-1. Στο 8ο game έσβησε 3 break points και στο 3ο της set point έκανε το 6-2.

Στο 2ο σετ η Ostapenko ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0, ενώ ήταν μπροστά με 4-2, όταν όμως η βροχή διέκοψε το ματς. Ευτυχώς η διακοπή δεν ήταν μεγάλη, αλλά ευνόησε ξεκάθαρα την Rybakina, που όταν επέστρεψε στο γήπεδο κέρδισε 4 games στη σειρά και ολοκλήρωσε το έργο της σε 93 λεπτά αγώνα.

Αυτός θα είναι ο 3ος φετινός τελικός σε 1000άρι για τη Rybakina, που ήταν πρωταθλήτρια στο Indian Wells και φιναλίστ στο Μαϊάμι. Θα είναι ο 1ος της τελικός σε 1000άρι στο χώμα και ο σημαντικότερος στην καριέρα της σ' αυτή την επιφάνεια.

H 23χρονη Καζάκα έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στην καριέρα της, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο στη Ρώμη θα ανεβεί και στο Νο.4

Στον αυριανό τελικό (20:00GR, Novasports 6HD), θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του τουρνουά, Anhelina Kalinina, που στον άλλον ημιτελικό είχε κερδίσει την Veronika Kudermetova με 7-5, 5-7, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots