WTA
4άδα η Rybakina, +22 θέσεις η Kalinina

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 8:42

Μεγάλες κερδισμένες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA σήμερα οι Elena Rybakina και Anhelina Kalinina, διατηρείται στο Νο.8 η Μαριά Σάκκαρη, μειώνει τη διαφορά από το Νο.1 η Aryna Sabalenka. Δείτε αναλυτικά.

Η Elena Rybakina, μετά τον θρίαμβό της στη Ρώμη και τον 2ο μεγάλο τίτλο της σ' αυτή τη χρονιά, κέρδισε άλλες 2 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξη, πλησιάζοντας πλέον για τα καλά τις κορυφαίες θέσεις.

Η φιναλίστ της Ρώμης, Anhelina Kalinina, που ήρθε σχεδόν από το πουθενά για μια τρομερή πορεία έως τον τελικό, άφησε πίσω της 22 θέσεις σήμερα και με μια εντυπωσιακή άνοδο έκανε την πρώτη της είσοδο στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.25.

Πάντα πρώτη στην κατάταξη των γυναικών είναι η Iga Swiatek, η οποία πάντως είδε τη διαφορά της να μειώνεται κι άλλο από τη δεύτερη Aryna Sabalenka, μετά την μη υπεράσπιση του τίτλου της στη Ρώμη. Συγκεκριμένα, η Πολωνή έπεσε στους 8.940 βαθμούς και πλέον έχει 1.399 περισσότερους από την Sabalenka, που είναι στους 7.541.

Αρκετά πίσω τους, με 5.205 βαθμούς, παραμένει στην 3η θέση η Jessica Pegula, με την Rybakina να βρίσκεται ήδη πολύ κοντά της (5.090 βαθμοί). Το Top 5 συμπληρώνει η Caroline Garcia, ενώ στο Νο.6 βρίσκεται η Coco Gauff και στο Νο.7 η Ons Jabeur.

H Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν έχει απουσιάσει ούτε μια εβδομάδα από το Top 10 απ' όταν έκανε το ντεμπούτο της εκεί τον Σεπτέμβριο του 2021, διατηρήθηκε στην 8η θέση, με τις Daria Kasatkina και Petra Kvitova σε Νο.9 και Νο.10 αντίστοιχα να κλείνουν τη 10άδα.

Κέρδισε μια θέση η Veronika Kudermetova που επέστρεψε στο Νο.11, ενώ 3 θέσεις κέρδισε η Jelena Ostapenko, που έχει πολύ καλά αποτελέσμα τις τελευταίες εβδομάδες και επιβραβεύεται, ανεβαίνοντας στο Νο.17.

Στο Νο.19 ανέβηκε η Qinwen Zheng για 1η φορά, με την 20χρονη Κινέζα να κερδίζει 2 θέσεις σήμερα. Τρεις θέσεις κέρδισε η Madison Keys, που κλείνει την πρώτη 20άδα. Πολύ καλό φεγγάρι και για την Paula Badosa, που κέρδισε 6 θέσεις σήμερα και βρέθηκε στο Νο.29, ενώ η Marie Bouzkova κέρδισε επίσης 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.32.

Στη μεγαλύτερη άνοδο γι' αυτή την εβδομάδα εντός του Top 100, η Γαλλίδα Diane Parry, πρωταθλήτρια στο 125άρι του Παρισιού, άφησε πίσω της 32 θέσεις και από το Νο.109 "αναρριχήθηκε" στο Νο.77 της κατάταξης.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots