WTA
1ος τίτλος μετά το comeback για Svitolina (vid)

 
1ος τίτλος μετά το comeback για Svitolina (vid)
© Olivier Renaud/WTA
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 19:11

H Elina Svitolina κέρδισε την Anna Blinkova στον τελικό του Internationaux de Strasbourg και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της μετά από το comeback της και τον 17ο συνολικά στην καριέρα της.

H Svitolina ολοκλήρωσε την εξαιρετική εβδομάδα της με μια πολύ καλή νίκη με 6-2, 6-3 επί της Blinkova, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Internationaux de Strasbourg, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

H Svitolina, άλλοτε Νο.3 στον κόσμο, πήρε wild card από τους Γάλλους διοργανωτές, καθώς είχε λείψει για περισσότερο από ένα χρόνο από το tour, εξαιτίας της εγκυμοσύνης της.

Μετά τη νίκη της απέναντι στη Νο.6 του ταμπλό, Varvara Gracheva, καθώς και τη δύσκολη ανατροπή που έκανε χθες απέναντι στην Clara Burel για τα ημιτελικά (4-6, 7-5, 6-3), η Svitolina μπήκε στον πρώτο της τελικό από το καλοκαίρι του 2021

Στον σημερινό τελικό, η Ουκρανή ξεκίνησε δυνατά και στα δυο σετ, αφού προηγήθηκε με 3-0. Διατήρησε τον έλεγχο και στα δυο έως το τέλος, για να κλείσει το 1ο στο 8ο game και το 2ο στο 9ο, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Η Svitolina έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ σε τελικούς και σήμερα έφτασε τους 17 τίτλους καριέρας, σε 20 τελικούς (17-3).

Μετά και απ' αυτή την επιτυχία αναμένεται να κερδίσει 317 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να "προσγειωθεί" στο Νο.191.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Svitolina θα αγωνιστεί στο Roland Garros, χρησιμοποιώντας το protected ranking της, έχοντας πολύ δύσκολη αποστολή στον 1ο γύρο, ενάντια στη Νο.26 του ταμπλό, Martina Trevisan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots