WTA
15η σερί νίκη για Gauff, που περιμένει Σάκκαρη (vid)

 
15η σερί νίκη για Gauff, που περιμένει Σάκκαρη (vid)
© China Open/VCG
tn team Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 - 11:05

H Coco Gauff συνεχίζει ακάθεκτη το νικηφόρο της σερί και άφησε εκτός China Open την πρωταθλήτρια του Τόκιο, Veronika Kudermetova, περιμένοντας τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά. Στην 8άδα και η Caroline Garcia.

Η Gauff επιβλήθηκε της Kudermetova με 7-6 (5), 6-2 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του China Open, φτάνοντας τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, η οποία προέρχεται από τους δυο μεγαλύτερους τίτλους στην καριέρα της, στο US Open και στο Σινσινάτι, έφτασε στο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί για οποιαδήποτε τενίστρια φέτος στο tour της WTA. Είχε πολύ καλά αποτελέσματα και πριν απ' αυτό, αφού θυμίζουμε πως κέρδισε και το 500άρι στην Ουάσινγκτον, μετρώντας τους τελευταίους 2,5 μήνες 21 νίκες σε 22 αγώνες!

Στο 1ο σετ η Gauff βρήκε σθεναρή αντίσταση, παρότι προηηθηκε με 3-0 και με 4-2. Έμεινε πίσω με 4-5, 0-40 και χρειάστηκε να σβήσει 3 set points στη σειρά και 4 συνολικά, για να αποτρέψει το 4-6. Τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έκανε ένα πολύ σημαντικό mini-break στο 5-5 και τελικά το κατέκτησε με 7-5.

Το σετ αυτό και ο τρόπος που κερδήθηκε άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στη νεαρή Αμερικανίδα, που προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της, για να "σφραγίσει" την κατάκτηση του σετ στο 8ο game, μετά από 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Η Gauff θα παίξει στα προημιτελικά είτε με τη Μαρία Σάκκαρη, είτε με την Xinyu Wang.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Caroline Garcia, η οποία έκανε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε την Anhelina Kalinina με 6-3, 6-2 σε 83 λεπτά.

H Garcia θα αντιμετωπίσει αύριο την Iga Swiatek, που κέρδισε από χθες τη Magda Linette με το εντυπωσιακό 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots