WTA
H Swiatek τερμάτισε το σερί της Gauff (vid)

 
H Swiatek τερμάτισε το σερί της Gauff (vid)
© China Open/VCG
tn team Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 - 11:04

Η Iga Swiatek έβαλε τέλος στο σερί 16 νικών που είχε η Coco Gauff, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο την πρωταθλήτρια του US Open στο Πεκίνο.

Η Swiatek πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του China Open, μετά και την εμφατική επικράτησή της επί της Gauff, με 6-2, 6-3, έπειτα από 79 λεπτά παιχνιδιού.

Η 22χρονη Πολωνή πραγματοποίησε έναν σπουδαίο αγώνα, δεν επέτρεψε στην Gauff να φτάσει σε break point σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ αξιοποίησε τα 4 από τα 8 break point της, κάνοντας break 2 φορές σε κάθε σετ στο σερβίς της Αμερικανίδας.

Μετά από 16 διαδοχικές νίκες, η Swiatek έβαλε τέλος και στο εντυπωσιακό νικηφόρο σερί της Gauff, το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε παίκτρια στη φετινή σεζόν.

Πήρε και μια ρεβάνς για την ήττα της από την Αμερικανίδα στο Σινσινάτι πριν από 2 μήνες περίπου, με την Πολωνή να κυριαρχεί συνολικά στο rivalry, αφού κέρδισε την Gauff για 8η φορά σε 9 αναμετρήσεις.

H Swiatek προκρίθηκε στον 7ο τελικό της για φέτος και τον 20ό συνολικά στην καριέρα της. Θα διεκδικήσει τον 5ο φετινό της τίτλο (4-2) και τον 16ο συνολικά στην καριέρα της (15-4). Σε ένα 1000άρι τουρνουά θα είναι ο 8ος τελικός της και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της (5-2).

Η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό, θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, όπου η Elena Rybakina θα αντιμετωπίσει την Liudmila Samsonova.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως με την πρόκρισή της στον τελικό του Πεκίνου, η Swiatek εξασφάλισε και την αύξηση των βαθμών της κατά 470, φτάνοντας συνολικά τους 8.665 - 815 λιγότερους από την Aryna Sabalenka. Αν κατακτήσει και τον τίτλο, θα μειώσει τη διαφορά στους 465 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots