WTA
Κατέκτησε το Elite Trophy η Beatriz Haddad Maia (vid)

 
Κατέκτησε το Elite Trophy η Beatriz Haddad Maia (vid)
tn team Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 14:26

H Beatriz Haddad Maia ολοκλήρωσε την απίθανη εβδομάδα της "αλώνοντας" το Zhuhai, με μια σπουδαία νίκη στον τελικό του WTA Elite Trophy επί της Qinwen Zheng.

Κόντρα σε ολόκληρο το στάδιο, που όπως ήταν λογικό στήριζε την Zheng, η Haddad Maia κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (11), 7-6 (4) έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά, ενός καταπληκτικού τελικού στο WTA Elite Trophy.

Ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας σε διάρκεια που είχε 2 σετ γι' αυτή τη σεζόν στο WTA Tour, με την Haddad Maia να κερδίζει τον πρώτο τίτλο της που δεν είναι σε 250άρι και 3ο συνολικά στην καριέρα της.

Είχε κερδίσει δυο 250άρια μέχρι τώρα, το καλοκαίρι του 2022 στο Νότιγχαμ και στο Μπέρμιγχαμ, και τα δυο στο γρασίδι. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς σε 3-2 νίκες και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά, μια χρονιά χωρίς τελικό μέχρι σήμερα.

Έγινε μάλιστα η 1η παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά τον τίτλο σε μονά και διπλά την ίδια χρονιά, αφού στο διπλό μαζί με τη Veronika Kudermetova ήταν επίσης πρωταθλήτριες, κερδίζοντας στον τελικό τις Miyu Kato και Aldila Sutjiadi με 6-3, 6-3.

Στον τελικό του Zhuhai, η Haddad Maia κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4, αλλά και να σώσει 3 set points στο συναρπαστικό tie-break, το οποίο τελικά κέρδισε στην 4η ευκαιρία της, με 13-11.

Στο 2ο σετ η Βραζιλιάνα είχε χάσει ένα προβάδισμα με 5-3, ενώ στο 12ο game έμεινε πίσω με 5-6, 0-30. Κράτησε το σερβίς της και οδήγησε και αυτό το σετ στο tie-break, όπου αυτή τη φορά επικράτησε ευκολότερα με 7-4 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της.

Η Haddad Maia παρέμεινε αήττητη και δεν έχασε σετ όλη την εβδομάδα, κόντρα σε πολύ δύσκολες αντίπαλες. Στη φάση των ομίλων είχε κερδίσει την Madison Keys με 6-4, 6-4 και την Caroline Garcia με 6-3, 7-6 (3). Στη συνέχεια έπαιξε στα ημιτελικά με την Daria Kasatkina, της οποίας επιβλήθηκε με 6-4, 6-1.

Αύριο η 27χρονη Βραζιλιάνα θα κερδίσει 8 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου και θα τερματίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη σεζόν.

Πολύ καλό κλείσιμο στη σεζόν και για την 21χρονη Zheng, που αύριο θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.15 του κόσμου. Θυμίζουμε πως νωρίτερα αυτό το μήνα η νεαρή Κινέζα είχε κατακτήσει και τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, στο 500άρι του Zhengzhou.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots