WTA
Μπήκε ήδη ημιτελικά η Pegula! (vid)

 
Μπήκε ήδη ημιτελικά η Pegula! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 1:52

Πάνω από 3 χρόνια είχε να πάρει σετ απέναντι στην Aryna Sabalenka η Jessica Pegula, η οποία απόψε την κέρδισε με 2-0 σετ και εξασφάλισε από πολύ νωρίς την πρόκρισή της στα ημιτελικά του WTA Finals!

Η Pegula, η οποία είχε χάσει και τα 3 παιχνίδια της στο περσινό WTA Finals, φέτος δεν έχει χάσει σετ σε 2 αναμετρήσεις κι έτσι πήρε από τώρα το πρώτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Η 29χρονη Αμερικανίδα μετρούσε 4 διαδοχικές και straight sets ήττες απέναντι στην Sabalenka, την οποία κέρδισε απόψε στο Estadio Paradisus του Κανκούν με 6-4, 6-3, για να γίνει το αφεντικό του ομίλου Bacalar.

Θυμίζουμε πως προχθές η Pegula είχε κερδίσει και την Elena Rybakina με 2-0 σετ, έπαιξε δηλαδή με τις δυο κορυφαίες seeder του ομίλου και δεν απώλεσε σετ.

Στο σημερινό ματς, η Αμερικανίδα ξεκίνησε να κυριαρχεί από τα μέσα του 1ου σετ και με διαδοχικά break "ξέφυγε" με 5-2. Η Sabalenka μείωσε προσωρινά σε 5-4, 0-15, αλλά η Pegula κράτησε το σερβίς της σ' αυτό το κρίσιμο game και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ η Pegula εξασφάλισε ξανά μια διαφορά διπλού break, αφού κέρδισε τα 4 πρώτα games και προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1. Η Sabalenka το πάλεψε, έσβησε διπλό match point στο σερβίς της Αμερικανίδας και έκανε το break για το 5-3, αλλά στο δικό της σερβίς υπέστη ένα ακόμα break και στο 7ο match point της συνολικά (5ο στο game), η Pegula διαμόρφωσε το τελικό 6-3, έπειτα από 88 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η νίκη της Pegula επί της Sabalenka σε 6 συναντήσεις (2-4) και η 1η από τον Αύγουστο του 2020, όταν την είχε κερδίσει στο Σινσινάτι με 2-1 σετ, στην πρώτη τους αναμέτρηση. Έκτοτε, μετρούσε 4 διαδοχικές ήττες και κανένα κερδισμένο σετ.

Ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, η Pegula δεν μπορεί να βρεθεί κάτω από τις Sabalenka και Rybakina, τις οποίες κέρδισε αμφότερες με 2-0 σετ, επομένως θα είναι μια από τις δυο που θα προκριθεί στα ημιτελικά, από αυτόν τον όμιλο.

Για τον ίδιο όμιλο, σε λίγο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, την οποία και ευελπιστεί να κερδίσει, για να συνεχίσει να έχει πιθανότητες πρόκρισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots