WTA
Θρίαμβος του Καναδά στη Σεβίλλη (vids)

 
Θρίαμβος του Καναδά στη Σεβίλλη (vids)
tn team Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 - 2:25

Η ομάδα του Καναδά αναδείχθηκε για 1η φορά στην ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια Billie Jean King Cup, κερδίζοντας στον τελικό της Σεβίλλης την Ιταλία με 2-0.

Ο καναδικός θρίαμβος στη Σεβίλλη ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Ιταλίας το βράδυ της Κυριακής με 2-0.

Η 18χρονη Marina Stakusic, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις αυτή την εβδομάδα στους τελικούς του Billie Jean King Cup, επιβλήθηκε της Martina Trevisan με 7-5, 6-3 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τίτλο.

Η Leylah Fernandez "σφράγισε" τη νίκη για την ομάδα της, κερδίζοντας στον δεύτερο αγώνα την Jasmine Paolini με 6-2, 6-3.

Η Fernandez έμεινε αήττητη όλη την εβδομάδα στη Σεβίλλη, κερδίζοντας και τα 4 παιχνίδια που έδωσε στα μονά, ενώ βοήθησε και στο κρίσιμο διπλό χθες, στα ημιτελικά με την πανίσχυρη Τσεχία. Η 18χρονη Stakusic από την πλευρά της, Νο.258 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τους 3 από τους 4 αγώνες που έπαιξε.

Ο Καναδάς αναδείχθηκε για 1η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup), ενώ έπαιξε για 1η φορά και σε τελικό. Η επιτυχία αυτή μάλιστα ήρθε έναν χρόνο μετά την επιτυχία της ανδρικής ομάδας, που το 2022 αναδείχθηκε επίσης για 1η φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια του Davis Cup.

Αυτή τη στιγμή, ο Καναδάς είναι ταυτοχρόνως παγκόσμιος πρωταθλητής σε Davis Cup και Billie Jean King Cup!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots