WTA
Swiatek: "Θέλω να κάνω το Grand Slam καριέρας"

 
Swiatek: "Θέλω να κάνω το Grand Slam καριέρας"
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 13:30

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας της έδωσε η Iga Swiatek, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τη διαφορετική μεταχείριση που λαμβάνει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον μεγάλο στόχο της και τα social media.

Η Swiatek παραχώρησε συνέντευξη για το PZU της Πολωνίας και μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο μεγάλος στόχος της καριέρας της είναι να κάνει το career-Grand Slam, να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams τουλάχιστον μια φορά.

"Ο στόχος μου είναι να πετύχω το Grand Slam καριέρας. Αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι συνεχώς και λέω ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα αυτή τη χρονιά. Έχω χρόνο μπροστά μου", είπε η 22χρονη Πολωνή, η οποία έχει ήδη κερδίσει 3 φορές το Roland Garros και μια το US Open.

Για τους στόχους της για το 2024, είπε: "Για να είμαι ειλικρινής, οι στόχοι που έχω βάλει για την επόμενη σεζόν δεν σχετίζονται με αποτελέσματα. Θέλω απλά να είμαι σταθερή όλη τη σεζόν, να βάλω πράγματα στο παιχνίδι μου που δεν είχα στο παρελθόν, να αναπτυχθώ ως παίκτρια και το τένις μου να έχει περισσότερη ποικιλία."

Μίλησε ακόμα για τη διαφορετική μεταχείριση που έχει από τότε που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου: "Από τότε που ανέβηκα στο Νο.1 μου συμπεριφερόντουσαν διαφορετικά. Δεν φοβάμαι να ασκήσω κριτική στη WTA όποτε νιώθω ότι πρέπει να το κάνω, γιατί ξέρω πως πρέπει να κάνω ένα βήμα μπροστά και να είμαι ηγέτιδα, ώστε να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες για όλες μας."

Τέλος, η Swiatek ρωτήθηκε για τα social media και κατά πόσο τα χρησιμοποιεί: "Τώρα που κάνω την προετοιμασία μου για τη σεζόν έχω πολύ περισσότερο χρόνο, οπότε μπορώ να περάσω λίγο χρόνο στα social media. Κατά τη διάρκεια της σεζόν και όταν βρίσκομαι σε τουρνουά, τα χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο. Έτσι αποφεύγω και κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως να διαβάσω κάτι που θα μπει στο μυαλό μου. Φυσικά υπάρχει πολύ μίσος εκεί έξω, οπότε δεν είναι εύκολο να περιηγηθείς ελεύθερα στο ίντερνετ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots