WTA
2ος τίτλος στη χρονιά για την Ostapenko (vid)

 
2ος τίτλος στη χρονιά για την Ostapenko (vid)
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 20:10

H Jelena Ostapenko έχασε μόλις 5 games από την Ekaterina Alexandrova στον τελικό του Ladies Linz στην Αυστρία και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στη φετινή σεζόν.

Η Ostapenko ολοκλήρωσε την εξαιρετική εβδομάδα της στο 500άρι του Linz της Αυστρίας, κερδίζοντας στον τελικό την Alexandrova με 6-2, 6-3.

H Ostapenko κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, στο οποίο δεν αντιμετώπισε break points και έσπασε 2 φορές το σερβίς της Ρωσίδας. Στο 2ο σετ έσβησε ένα break point στο 3ο game για να κάνει το 2-1 και στο αμέσως επόμενο game έκανε το break, για να "ξεφύγει" με 3-1 και να διατηρήσει τον έλεγχο ως το τέλος.

Μετά τον αγώνα της πρεμιέρας της, όπου επέστρεψε από σετ πίσω και έσβησε ένα match point, για να κερδίσει πολύ δύσκολα την προερχόμενη από τα προκριματικά, Clara Tauson, με 3-6, 6-4, 7-6 (7), η Ostapenko δεν έχασε άλλο σετ.

Στα προημιτελικά κέρδισε την Jodie Burrage με 6-1, 6-2, στα ημιτελικά την Anastasia Pavlyuchenkova με 6-2, 6-3 και στον τελικό την Alexandrova με το ίδιο σκορ.

Μετά το 500άρι της Αδελαΐδας, ήταν ο 2ος τίτλος της Ostapenko στη σεζόν. Συνολικά ήταν ο 8ος τίτλος στην καριέρα της (8-8 σε τελικούς) και θα κερδίσει μια ακόμα θέση αύριο, ανεβαίνοντας στο Νο.11 του κόσμου.

Για την Alexandrova ήταν ο 8ος τελικός στο tour (4-4) και θα κερδίσει 2 θέσεις αύριο, επιστρέφοντας στο Top 20 και ανεβαίνοντας στο Νο.19 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots