Με φόρα οι Έλληνες τενίστες στο Kalovelonis Summer Tour

 
Με φόρα οι Έλληνες τενίστες στο Kalovelonis Summer Tour
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:29

Ολοκληρώθηκε σήμερα η φάση των προημιτελικών στο Kalovelonis Summer Tour, με τους Ανδρέα Μεσσή, Γιάννη Σακκά, Μερόπη Μαρία Μπατζή και Σοφία Νικολαΐδου να μπαίνουν στα ημιτελικά των μονών, ενώ οι Μεσσής, Σακκάς, Μακρής και Μυρτώ Πρωιμάκη προκρίθηκαν στους τελικούς των διπλών.

Μεγάλες εμφανίσεις από τους νεαρούς Έλληνες στο τουρνουά για παιδιά έως 14 ετών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Tennis Europe, με τον Ανδρέα Μεσσή τον Γιάννη Σακκά, τον Νικόλα Φώτη Μακρή από τα αγόρια να προκρίνονται στην 4άδα και τη Μερόπη Μαρία Μπατζή και Σοφία Νικολαΐδου από τα κορίτσια να πανηγυρίζουν την είσοδο τους στα ημιτελικά.

Το Νο.1 του ταμπλό των αγοριών Ανδρέας Μεσσής κατάφερε να επικρατήσει του Maksimilijan Aleksovski από τη Βόρεια Μακεδονία με 6-2, 6-4. Για μια θέση στον τελικό ο νεαρός αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Σακκά ο οποίος με τη σειρά του κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο τυ Κύπριου Μάριου Πραστίτη.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα βρεθεί ο Νίκος Φώτης Μακρής, ο οποίος κέρδισε τον Κύπριο David Yalanuzyan με 6-1, 6-3, και για την είσοδο του στον τελικό θα κοντραριστεί με τον Ολλανδό Νο.2 του ταμπλό Charlie Valentine.

Στα κορίτσια, τη πρόκριση στα ημιτελικά πήρε η Μαρία Μερόπη Μπατζή, κερδίζοντας την ρωσίδα Alina Yuneva Νο.4 του ταμπλό, με 6-3, 6-1. Επόμενη αντίπαλος για τη νεαρή Ελληνίδα θα είναι το Νο.1 του ταμπλό Mariya Yemshanova από την Ουκρανία που κέρδισε πολύ δύσκολα την Μελίνα Ζουμπουλάκη με 6-1, 2-6 7-6 (5).

Στον άλλο ημιτελικό το παρόν θα δώσει η Σοφία Νικολαΐδου, που προκριθηκε με walkover καθώς η Ραφαέλα Καναβαράκη δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Η Νικολαΐδου θα διεκδικήσει το εισιτήριο απέναντι στην Ρωσίδα Alina Botasheva Νο.2 του ταμπλό.

Στα διπλά θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση και στους δυο τελικούς. Στα αγόρια, ο Μεσσής και ο Ολλανδός συμπαίκτης του Charlie Valentine κέρδισαν τους Δημήτρη Μελίσσογλου και Γιώργο Τζιτζιμίκα στον έναν ημιτελικό με 6-3, 6-3, ενώ στον άλλον ημιτελικό οι Σακκάς και Νίκος Φώτης Μακρής απέκλεισαν τον Αχιλλέα Μακρή και τον Yalanuzyan με 6-4, 2-6, 10-3.

Στο διπλό των κοριτσιών, στον τελικό προκρίθηκε η Μυρτώ Πρωιμάκη, που μαζί με τη συμπαίκτριά της Mariya Yemshanova κέρδισαν τις Μπατζή και Χρυσή Σμυρίδου με 7-5, 5-7, 10-2. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Ρωσίδες Alina Botasheva και Alina Yuneva, Νο.1 στο ταμπλό, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισαν τις Αλίκη Χανόγλου και Μελίνα Ζουμπουλάκη με 6-2, 6-0.

Δείτε αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα (03/09)

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης:

Μονά
Αγόρια 14  
Κορίτσια 14  
Διπλά
Αγόρια 14  
Κορίτσια 14  
Προκριματικά Μονών
Αγόρια 14 Ολοκληρώθηκαν
Κορίτσια 14 Ολοκληρώθηκαν

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots