Μεγάλη ανατροπή για την Εθνική που θα διεκδικήσει άνοδο στην 1η κατηγορία! (vid)

 
Μεγάλη ανατροπή για την Εθνική που θα διεκδικήσει άνοδο στην 1η κατηγορία! (vid)
tn team Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 - 18:34

Η Ελλάδα έκανε την ολική επαναφορά στο Ace Tennis Club της Παλλήνης κερδίζοντας την Τζαμάικα με 3-2 από το 0-2, με την υπογραφή του Πέτρου Τσιτσιπά, που κέρδισε τον Rowland Phillips στην τελευταία αναμέτρηση της σειράς.

Επιστρέφοντας και από σετ πίσω, ο Πέτρος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον μεγάλο ελληνικό θρίαμβο στο Ace Tennis Club της Παλλήνης, καθώς επιβλήθηκε του Rowland Phillips με 4-6, 6-4, 6-4 και έκανε το 3-2 για την Ελλάδα επί της Τζαμάικας.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε μια κακή μέρα χθες, με τον Πέτρο Τσιτσιπά και τον Μιχάλη Περβολαράκη να χάνουν τις αναμετρήσεις τους στα μονά, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 0-2.

Σήμερα ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν, με τον Τσιτσιπά και τον Μάρκο Καλοβελώνη να κερδίζουν στο διπλό τους Phillips και Blaise Bicknell με 2-0 σετ. Τη σκυτάλη πήρε ο Αριστοτέλης Θάνος, που κέρδισε επίσης με 2-0 σετ τον Bicknell στα μονά, ενώ ακολούθησε η νίκη του Τσιτσιπά επί του Phillips, που ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Πέτρος, έχοντας προφανώς και τη νευρικότητα για την κρισιμότητα αυτού του αγώνα, υπέστη break στο 2ο game του αγώνα και παρά το γεγονός πως κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, ένα νέο break στο 10ο game τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο, με τον Τζαμαϊκανό να κάνει το 6-4.

Η συνέχεια ωστόσο ήταν πολύ διαφορετική, με τον 21χρονο Έλληνα τενίστα να ανοίγει το 2ο σετ με ένα break, για το 2-0. Έκτοτε δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς του στο 2ο σετ και έφτασε στο 6-4 στο 10ο game, για την ισοφάριση.

Στο 3ο σετ είχε για τα καλά το πάνω χέρι, κάνοντας break στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να ξεφύγει με 5-1. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό, αφού έχασε μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει το ματς στο 8ο game, στο 5-2, 40-0, με τον Τζαμαϊκανό να μάχεται και να καταφέρνει τελικά να πάρει το break, μειώνοντας μέχρι και σε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε όρθιος σ' αυτό το δύσκολο σημείο και κατάφερε να κλείσει το ματς στη 2η ευκαιρία του, στο 2ο game που σέρβιρε για τη νίκη, κάνοντας επιτυχώς το 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού.


ΕΛΛΑΔΑ - ΤΖΑΜΑΪΚΑ 3-2

Ace Tennis Club, Αθήνα, Ελλάδα (χώμα, indoor)
Μιχάλης Περβολαράκης - Rowland Phillips 2-6, 6-4, 3-6
Πέτρος Τσιτσιπάς - Blaise Bicknell 3-6, 5-7
Καλοβελώνης/Π. Τσιτσιπάς - Bicknell/Phillips 6-2, 6-3
Αριστοτέλης Θάνος - Blaise Bicknell 6-4, 6-4
Πέτρος Τσιτσιπάς - Rowland Phillips 4-6, 6-4, 6-4

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνει στο World Group II η Ελλάδα, η οποία τον Σεπτέμβριο θα έχει μια νέα ευκαιρία για να διεκδικήσει την άνοδο στην 1η κατηγορία, το World Group I, που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο της ομάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots