Πέτρος Τσιτσιπάς: "Το κάναμε όλοι μαζί" (pics)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Το κάναμε όλοι μαζί" (pics)
tennisnews team Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 - 1:18

Μετά την πολύ σπουδαία ανατροπή της Εθνικής μας ομάδας επί της Τζαμάικας στο Davis Cup, ο Πέτρος Τσιτσιπάς - ο οποίος έβαλε την υπογραφή του με δυο προσωπικές νίκες σήμερα - στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια και στο τι σήμαινε για εκείνον που κέρδισε το αποφασιστικό παιχνίδι της σειράς. 

"Το κάναμε όλοι μαζί", ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στον τελευταίο αγώνα της συνάντησης της Ελλάδας με την Τζαμάικα στο Ace Tennis Club της Παλλήνης.

"Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Είναι κάτι τρομερό, κάτι που ονειρευόμουν. Έχω περάσει πολύ χρόνο βλέποντας το καθοριστικό ματς στις συναντήσεις του Davis Cup και είναι φοβερό που έπαιξα και εγώ ένα. Θα το γιορτάσουμε σήμερα, είναι μια ξεχωριστή μέρα", πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας.

Η Ελλάδα δεν μπήκε καλά στο tie με την Τζαμάικα και έμεινε πίσω με 0-2 μετά τις χθεσινές αναμετρήσεις. Σήμερα έκανε την ολική ανατροπή, ξεκινώντας από το διπλό, όπου Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισαν τους Rowland Phillips και Blaise Bicknell με 6-2, 6-3.

Στη συνέχεια, ο Αριστοτέλης Θάνος επιβλήθηκε του Bicknell με 6-4, 6-4, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον Phillips με 4-6, 6-4, 6-4.

Με τη σπουδαία αυτή πρόκριση, η Ελλάδα θα αγωνιστεί στο World Group II τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου θα διεκδικήσει μια ιστορική άνοδο στην 1η κατηγορία του Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots