Ήττα και για τον Πέτρο, 2-0 η Τζαμάικα

 
Ήττα και για τον Πέτρο, 2-0 η Τζαμάικα
tn team Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 - 20:35

Τη μεγάλη ανατροπή από το 0-2 θα κυνηγήσει η Εθνική μας ομάδα αύριο στην Παλλήνη, καθώς την ήττα γνώρισε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει πίσω με 0-2 από την Τζαμάικα την 1η μέρα των πλέι οφ του World Group II του Davis Cup.

Παρόλο που προηγήθηκε με break και στα δυο σετ, ο Πέτρος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Blaise Bicknell με 6-3, 7-5 και η Τζαμάικα έκανε το 2-0 επί της Ελλάδας, στους αγώνες για τα πλέι οφ του World Group II που φιλοξενούνται στο Ace Tennis Club της Παλλήνης.

Ο Πέτρος ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με break στο 2-1, ο Bicknell ωστόσο κέρδισε τα 4 επόμενα games και ανέλαβε τα ηνία στο 1ο σετ, αφού προηγήθηκε με 5-2. Κρατώντας το σερβίς του στο 9ο game, ο 20χρονος Τζαμαϊκανός έβαλε τέλος στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-3.

Και στο 2ο σετ ο Πέτρος έκανε πρώτος το break, αποκτώντας μάλιστα ένα προβάδισμα με 3-0. Σέρβιρε πολύ καλύτερα σε εκείνο το σημείο ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που κράτησε εύκολα το σερβίς του και για το 4-1.

Στο 7ο game όμως άλλαξαν τα πάντα, καθώς δεν μπόρεσε να κλείσει το service game έγκαιρα, απώλεσε ένα προβάδισμα με 40-0 και τελικά υπέστη το break, με αποτέλεσμα να γίνει το 4-3. Αυτό έβαλε μέσα στο σετ τον Bicknell και άλλαξε τις ισορροπίες, με τον Τζαμαϊκανό να φέρνει σε θέση πίεσης τον Πέτρο και να φτάνει σε νέο break στο 11ο game, για να προηγηθεί με 6-5. Σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 ο Bicknell, που "σφράγισε" τη νίκη σε 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα.

Η Τζαμάικα έκανε έτσι το 2-0 επί της Ελλάδας, καθώς θυμίζουμε πως στον προηγούμενο αγώνα ο Rowland Phillips είχε κερδίσει τον Μιχάλη Περβολαράκη με 6-2, 4-6, 6-3.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα στο tie και η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στο World Group II αύριο, ωστόσο θα χρειαστεί να κερδίσει τρια παιχνίδια στη σειρά.

Θυμίζουμε πως πρώτα θα αρχίσει το διπλό, στις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, όπου η ομάδα μας θα παραταχθεί με τους Περβολαράκη και Πέτρο Τσιτσιπά. Οι αγώνες του Davis Cup μεταδίδονται στη συχνότητα του Cosmote Sport 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots