Π. Τσιτσιπάς και Α. Σκορίλας για το Davis Cup: "Ιστορικό γεγονός, ξεπερνά τον όρο αθλητική διοργάνωση" (vid)

 
Π. Τσιτσιπάς και Α. Σκορίλας για το Davis Cup: "Ιστορικό γεγονός, ξεπερνά τον όρο αθλητική διοργάνωση" (vid)
tn team Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:38

O Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αλέξανδρος Σκορίλας μίλησαν για το επερχόμενο tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup, που θα φιλοξενηθεί στον ιστορικό χώρο του Καλλιμάρμαρου.

"Σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό. Το ζήσαμε και τον Φεβρουάριο με πάρα πολύ κόσμο να είναι δίπλα μας. Ίσως τώρα να είναι λιγότερα άτομα από τότε, αλλά θα είναι σε έναν εξωτερικό χώρο, που αυτό πάντα κάνει το μάτι να γεμίζει περισσότερο, οπότε θα είναι ταυτόχρονα και πιο τρομακτικό. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να προπονηθούμε στο γήπεδο την Πέμπτη", είπε ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

Το λόγο που πήρε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που πρόσθεσε: "Για μένα το ότι θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο ξεπερνά τον όρο αθλητική διοργάνωση και μπαίνει και μέσα στο πολιτιστικό του πράγματος. Τον Φεβρουάριο λέγαμε ότι είναι όνειρο ζωής να παίξεις σε ένα τέτοιο γήπεδο και τώρα ήρθε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι ιστορικό γεγονός για εμάς, είμαστε περήφανοι που θα βρεθούμε στο σημείο όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και μας δίνει κάτι να δώσουμε το κάτι παραπάνω."

Οι δυο παίκτες, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας, μέχρι στιγμής έχουν προπονηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ο.Α. Αθηνών, όπου και είχαν την πρώτη τους επαφή με την επιφάνεια. Στο Καλλιμάρμαρο θα προπονηθούν για πρώτη φορά αύριο.

Για το γήπεδο και την επιφάνεια, ο Πέτρος Τσιτσιπάς σχολίασε: "Είναι μια επιφάνεια που είναι κοντά σ' αυτή που είχαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, συνήθως χρησιμοποιείται σε indoors αυτή η επιφάνεια. Είναι σχετικά αργή, κάτι που είναι καλό για εμάς, είναι πλεονέκτημα. Ξεκινήσαμε χθες τις προπονήσεις και ήδη έχουμε μπει σε καλό ρυθμό."

Ο Πέτρος μίλησε ακόμα και για την ομάδα της Σλοβακίας: "Βαθμολογικά είναι η πιο δύσκολη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, συνολικά. Δεν έχουν Top 100 παίκτη, βέβαια ο Molcan ήταν και στο Top 50 απλά έπεσε βαθμολογικά. Προέρχεται από ένα καλό ματς στο US Open και σίγουρα είναι επικίνδυνος. Έχουν και τον Zelenay που παίζει καλά διπλά. Έχουν μια καλή και ολοκληρωμένη ομάδα και θα πρέπει να είμαστε στον καλύτερό μας εαυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots