Ολοκλήρωσε τον ελληνικό θρίαμβο ο Ξυλάς

 
Ολοκλήρωσε τον ελληνικό θρίαμβο ο Ξυλάς
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 16:27

Ο Γιάννης Ξυλάς επιβλήθηκε του Luca Preda με 2-0 σετ στο ντεμπούτο του στο Davis Cup και ολοκλήρωσε ιδανικά τον ελληνικό θρίαμβο επί της Ρουμανίας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ο 22χρονος Ξυλάς, πρωταθλητής Ελλάδας το 2023, συνδύασε το ντεμπούτο του στο Davis Cup με νίκη επί του 17χρονου Ρουμάνου, Luca Preda, με 6-1, 6-4, για να βάλει την υπογραφή του στον θρίαμβο της ομάδας μας με 4-0 επί της Ρουμανίας στα πλέι-οφ του World Group I.

Ο Ξυλάς έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο ματς και μετά το 1ο game κέρδισε 6 συνεχόμενα games, για να κατακτήσει πολύ γρήγορο ατο 1ο σετ με 6-1.

Ο 17χρονος Ρουμάνος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1099 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πιο δυνατά στο 2ο σετ και με 2 διαδοχικά break απέκτησε ένα μεγάλο προβάδισμα με 4-0. Ο Ξυλάς όχι απλά δεν παράτησε το σετ, αλλά κατάφερε για 2η φορά στο ματς να κερδίσει 6 games στη σειρά για να ανατρέψει το 2ο σετ και να το κατακτήσει με 6-4, σφραγίζοντας τη νίκη του σε 83 λεπτά αγώνα.

Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα το Σαββατοκύριακο για την Εθνική μας στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, με την ομάδα μας να κερδίζει και τα 4 παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν.

Θυμίζουμε πως χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Marius Copil με 6-3, 6-4, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε τον Nicholas David Ionel με 4-6, 6-3, 6-2. Στο διπλό, οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισαν τους Copil και Victor Vlad Cornea με 6-7 (4), 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots