Ηττήθηκε από τον Harrison στο Challenger του Lexington ο Τσιτσιπάς

 
Ηττήθηκε από τον Harrison στο Challenger του Lexington ο Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 12:50

Μια καλή προσπάθεια έκανε ο Πέτρος Τσιτσιπάς στα προκριματικά του Challenger του Lexington, όμως δεν απέφυγε την ήττα από τον έμπειρο Αμερικανό και άλλοτε Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη, Ryan Harrison.

Αν και έχασε γρήγορα το 1ο σετ, ο Πέτρος Τσιτσιπάς αντιστάθηκε σθεναρά στο 2ο, πριν τελικά ηττηθεί από τον Ryan Harrison με 6-1, 6-4, στον 1ο προκριματικό γύρο του Challenger του Lexington στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και το 1ο σετ αρχικά ήταν πιο κλειστό απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, με τον Πέτρο να χάνει 2 break points στο 1ο game και στη συνέχεια να σβήνει 3 break points, αλλά να χάνει τελικά το σερβίς του μετά από 6 ισοπαλίες και στο 5ο break point του Αμερικανού. Μετά απ' αυτό ο Harrison πήρε τα πάνω του και έκανε νέο break για να φτάσει γρήγορα στο 5-0 και να κλείσει το σετ στα 7 games.

Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τον Πέτρο να κρατάει το σερβίς του μέχρι και το 4-3, έχοντας συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα. Ο Harrison ωστόσο έκανε τελικά το μοναδικό break του σετ στο 9ο game, πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Απόψε, ο 30χρονος Αμερικανός, Νο.693 στον κόσμο και άλλοτε Top 40 παίκτης, θα αντιμετωπίσει για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών τον επίσης Αμερικανό Connor Farren.

Ο Τσιτσιπάς, που στα μονά βρίσκεται στο Νο.1015 του κόσμου αλλά στα διπλά είναι στο Νο.166, θα παίξει στο διπλό του τουρνουά μαζί με τον Βρετανό Billy Harris.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots