Ξεκίνησε με νίκη η Εθνική στη Ρουμανία

 
Ξεκίνησε με νίκη η Εθνική στη Ρουμανία
Ξεκίνησε με νίκη η Εθνική στη Ρουμανία
tennisnews team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 17:24

Η Εθνική ομάδα των αγοριών U16 ξεκίνησε με νίκη την προσπάθειά της στα προκριματικά των European Summer Cups, στην Constanta της Ρουμανίας, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πήρε τη νίκη απέναντι στην Τουρκία με 2-1, κάνοντας το πρώτο βήμα για την είσοδό του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups κάτω των 16 ετών, της Tennis Europe.

Ο Βασίλης Βολτυράκης ηττήθηκε σε ένα κλειστό παιχνίδι από τον Arda Azkara με 4-6, 3-6, ο Βαγγέλης Κυπριώτης όμως απάντησε για την ελληνική ομάδα, επικρατώντας του Gokberk Saritas, με 6-1, 6-3.

Στη συνέχεια, οι Κυπριώτης και Φίλιππος Αστρεινίδης κέρδισαν στο διπλό τους Azkara και Baran Soyler με 6-3, 6-2, χαρίζοντας στην ομάδα μας την πολύ σημαντική αυτή νίκη.

Η Ελλάδα μπήκε στα ημιτελικά του προκριματικού τουρνουά της Ζώνης "C", που διεξάγεται στην Constanta της Ρουμανίας. Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τη διοργανώτρια Ρουμανία, είτε το Μαυροβούνιο.

Δυστυχώς, δεν είχαν την ίδια τύχη με τα αγόρια και τα κορίτσια μας στην κατηγορία των 16 ετών, που ηττήθηκαν από το Ισραήλ, με 2-1, στην Bistrita της Ρουμανίας.

Η Δήμητρα Παύλου πήρε τον έναν ελληνικό πόντο, χάρη στη νίκη της με 6-3, 6-4 επί της Sabrina Kalandarov. Η ομάδα μας ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά η Μαρία Γεωργιάδου έχασε σε ένα κλειστό παιχνίδι από τη Mika Dagan Fruchtman με 7-5, 6-3, ενώ στο διπλό ηττήθηκαν με το ίδιο ακριβώς σκορ οι Παύλου και Ζωή Σπύρου, από τις Dagan Fruchtman και Lorin Tilipman.

Αύριο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης του προκριματικού τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots